Nieuwe Reisorganisatie De Blauwe Vlag betrekt mensen bij Europa door inspirerende reizen
Boek à¢â‚¬à…“In Europa van Geert Mak als inspiratiebron

Dordrecht, 23 maart 2009 De nieuwe reisorganisatie De Blauwe Vlag introduceert een nieuwe manier van reizen door de Europese hoofdsteden en regio´s. Zoals in de 19e eeuw de Europese elite een zogenaamde ´grand tour´ deed door Europa, zo maakt De Blauwe Vlag het vanaf dit jaar mogelijk voor iedereen om de historische en culturele rijkdom van Europa echt te ervaren en te ontdekken.

Initiatiefnemer Tom de Boer werd geïnspireerd door Jean Monnet (ontwerper van de EEG) en Geert Mak´s oproep tot een ´Europees koffiehuis´ naar aanleiding van zijn boek en televisieserieà¢â‚¬à…“In Europa. De Boer: à¢â‚¬à…“In De Blauwe Vlag komen de essentie van reizen en de droom van Europa bij elkaar. De interactieve reizen naar de Europese hoofdsteden en regio´s zijn bij uitstek een middel om mensen elkaar te laten ontmoeten en verschillen te relativeren, ze bij Europa en elkaar te betrekken.

Geert Mak vindt het een mooi initiatief: à¢â‚¬à…“Prachtige reizen zijn het die de Blauwe Vlag aanbiedt, dit is geen toerisme, dit is het echte reizen.

De reizen van De Blauwe Vlag worden op maat gemaakt voor groepen en individuen, maar brengen door een eigen benadering altijd zowel hoofdstad of regio als Europa in beeld. De basisprogramma´s volgen steeds de sporen van achtereenvolgens: 1. ontstaan en ontwikkeling van maatschappij, economie en bestuur in de hoofdstad of regio in Europees verband, 2. spelbepalers in de Europese politieke geschiedenis 3. de ontwikkeling en beleving van parken, landschappen en natuur 4. de bijdrage van hoofdstad of regio als Europees centrum aan wetenschap, architectuur en kunst en 5. de veelzijdige cultuur aan de hand van een tocht langs verschillende woonkernen, wijken en bevolkingsgroepen.

Iedere reis krijgt vervolgens een unieke invulling met passende eigen bijdragen, activiteiten en lokale ontmoetingen. Deelnemers kunnen ´hun hoofdstad of regio´ binnen Europa zelf kiezen. Aan de hand van achtergronden, interesses, hobby´s, reiswensen en suggesties maakt de Blauwe Vlag het eigen basisprogramma op maat met een toegesneden reisplan plus offerte. Voorafgaand aan de reizen is er altijd een voorbereidingsdag die in de prijs is inbegrepen. Iedere deelnemer kiest een programmaonderdeel of activiteit uit om zelf of samen met anderen voor te bereiden en te organiseren. Ook worden afspraken gemaakt over te leggen contacten voor inspirerende lokale ontmoetingen Zo creëert de Blauwe Vlag interactie, creativiteit en samenspel. Hierdoor raken de deelnemers betrokken bij de reis en elkaar. Samenwerking en uitwisseling met lokale mensen brengt bestemming en Europa tot leven. Groepen gaan samen nieuwe dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten. Ze raken geïnspireerd door Europa en elkaar. Tijdens de reis en een terugblikdag na afloop, eveneens inbegrepen, worden opgedane ervaringen en inzichten gedeeld, besproken en vastgelegd.

Op de website www.deblauwevlag.nl staan voorbeeldreizen naar Parijs, Londen, Berlijn, Rome, Praag en Brussel. Ook biedt De Blauwe Vlag reizen in Nederland aan. De Randstadreis is een voorbeeld van een Europese regioreis. Alle reizen worden in 3 categorieën aangeboden: budget, standaard en luxe, en de reisduur is variabel van 3 tot 10 dagen. De reizen zijn te boeken vanaf à¢à¢â‚¬Å¡¬ 450 per persoon.

Scholen/studiegroepen, vriendengroepen en zakelijke groepen kunnen zelf gewenste periode en vertrekdatum aangeven. Speciaal voor individuele inschrijvers zijn er in 2009 7 reizen naar resp. Parijs, Brussel, Londen, Randstad, Berlijn, Praag en Rome: 6-daagse reizen met een vaststaande vertrekdatum in de categorie standaard, te boeken voor à¢à¢â‚¬Å¡¬1000 per persoon.
Speciale aanbieding: deelnemers in 2009 ontvangen het boek à¢â‚¬à…“In Europa gratis.

Van 26 tot en met 29 maart 2009 staat De Blauwe Vlag op de beurs Lifestyle PLUS in Zwolle.

(Niet voor publicatie)
Meer informatie over De Blauwe Vlag:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Harriet Verhoeven
Tel: 0348 560 731
[email protected]

Stichting De Blauwe Vlag
Tom de Boer
Tel: 06-559 18 486
[email protected]