Amsterdam, 25 maart 2010. Een jaar na het succes van Astium 2.0 lanceert NeoNova een nieuwe versie van haar Voice over IP telefooncentrale. Versie 2.1 bevat een groot aantal features, gericht op groot zakelijk gebruik. Zo kan à©à©n centrale nu tot 4.000 telefoontoestellen bedienen, biedt Astium Microsoft OCS support en zijn er diverse High Availability features als Load balancing, Failover en Cloud support toegevoegd.

Astium is als software-versie gratis te downloaden en te testen. Daarnaast bestaat er ook een hardwarematige oplossingen, voorzien van uitgebreide support.

High Availability zorgt voor efficiency en uptime

Niet alleen zijn de bedrijfskritische onderdelen van de centrale zelf dubbel uitgevoerd, ook zijn telefooncentrales te koppelen binnen een zogenaamde cloud. Gesprekken worden dan optimaal verdeeld onder de centrales, waardoor de aanwezige capaciteit optimaal wordt benut. In geval van een storing nemen de andere telefooncentrales de werkzaamheden van de defecte unit automatisch over, waardoor een zeer hoge uptime behaald wordt.

Meer gemak voor de eindgebruiker

Astium 2.1 kent ook voor de 'gewone gebruiker' weer diverse nieuwe functies die telefonie efficiënter en gemakkelijker maken. Een voorbeeld hiervan is 'Single Sign On', waarbij een telefoontoestel automatisch inlogt zodra een medewerker inlogt op zijn of haar computer. Wordt de screensaver actief, dan kan het toestel automatisch uitloggen.

In een tijd waarin medewerkers meerdere telefoons hebben, is 'Twinning' een veelgevraagde functie. Twee telefoons, bijvoorbeeld een desktelefoon en een draadloze telefoon, worden hierbij gekoppeld. Als het ene toestel bezet is, is het andere dat ook. Het andere toestel zal dan niet meer hinderlijk rinkelen en binnenkomende gesprekken worden meteen doorgeschakeld, afhankelijk van de instellingen in het nummerplan.

Over de Astium VoIP telefooncentrale

De Astium is gebaseerd op de Open Source PBX Asterisk en werkt met open standaarden. Asterisk is door NeoNova voorzien van veel nieuwe functionaliteit, waaronder een geavanceerde grafische interface, een automatisch provisioning systeem en een PC bedienpost. De hybride telefooncentrale combineert ISDN, VoIP, GSM, WiFi, DECT en fax.

Website: http://www.neonova.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular