Amsterdam, 22 februari 2010. Op donderdag 1 april lanceert
NeoNova een nieuwe versie van haar Voice over IP telefooncentrale. Astium 2.1 bevat diverse nieuwe functies en behoort tot de meest geavanceerde VoIP telefooncentrales verkrijgbaar. De nadruk in deze versie ligt op enerzijds performance en anderzijds gebruiksgemak. Tot vijf gelijktijdige gebruikers is Astium gratis en zonder restricties te gebruiken.

Meer gemak voor de eindgebruiker

Een grote nadruk ligt op het gemak voor de eindgebruiker. Een voorbeeld hiervan is 'single sign on'. Zodra een medewerker inlogt op zijn werkstation, logt ook zijn telefoontoestel automatisch in. Verder is het mogelijk om de telefoon te laten uitloggen zodra de screensaver actief wordt. De centrale stuurt dan alle gesprekken door, afhankelijk van de instellingen. De telefoon logt opnieuw in zodra de screensaver uitschakelt.

Een ander nieuwe functie is 'Twinning' waarbij twee telefoons gekoppeld worden, bijvoorbeeld een bureau telefoon en een draadloze telefoon. Als een medewerker belt met een toestel, is ook het andere toestel bezet. Het andere toestel zal dan niet meer hinderlijk rinkelen en gesprekken worden meteen doorgeschakeld, afhankelijk van de instellingen.

High availability diensten

Niet alleen zijn kritische onderdelen van de telefooncentrale zelf dubbel uitgevoerd, ook is de telefooncentrale op te zetten in een zogenaamde master-slave configuratie. In geval van een storing zal de backup-centrale binnen enkele seconden geheel automatisch alle telefonie overnemen. Astium 2.1 zal daarnaast ondersteuning krijgen voor 'hot swappable' ISDN-poorten, waardoor deze kunnen worden vervangen of worden uitgebreid, zonder de telefooncentrale uit te schakelen.

Verbeterde performance

Met Astium 2.1 hebben we de performance verder verbeterd. Op een enkele centrale kunnen dan 4.000 toestellen worden aangesloten en kunnen ca. 1.000 gelijktijdige gesprekken plaatsvinden.

Over Astium VoIP telefooncentrale

De Astium is gebaseerd op de Open Source PBX Asterisk en werkt met open standaarden. Asterisk is door NeoNova voorzien van veel nieuwe functionaliteit, waaronder een geavanceerde grafische interface, provisioning systeem en een pc bedienpost. De hybride telefooncentrale ondersteunt ISDN, VoIP, GSM, WiFi, DECT en fax.

Website: www.neonova.nl