(Persbericht) Son, 15 oktober 2010: HOB introduceert een nieuwe en verbeterde release van zijn browser-based beveiligde remote access software HOB Remote Desktop VPN 1.4.

De nieuwe SSL-VPN oplossing biedt gebruikers beveiligde toegang op afstand tot enterprise data, applicaties en desktop computers. De nieuwe versie biedt uitgebreide security functionaliteiten, extra platform ondersteuning en een verbeterde beheer en rapportage tool. HOB RD VPN is een oplossing die volledige toegang tot het bedrijfsnetwerk en applicaties mogelijk maakt. HOB RD VPN 1.4 ondersteund Windows 7, Windows Vista, Linux, Solaris, Max OS X en FreeBSD.

De toegang tot het netwerk wordt gerealiseerd via de HOB PPP tunnel als vervanging van de klassieke, lokaal geïnstalleerde IPSec VPN-client. Dit biedt klanten de voordelen van een uitermate veilige IPSec VPN, zonder enige installatie op de client.

Op het gebied van verbeterde security ondersteunt de nieuwe versie SmartCard integratie voor Linux en Windows, welke snel kan worden ingezet zonder extra software te installeren. Daarnaast biedt de nieuwe versie een Anti-Split Tunneling functie. Deze voorkomt dat gebruikers toegang hebben tot publieke of particuliere netwerken, die niet behoren tot het bedrijfsnetwerk waarop men is aangesloten via HOB RD VPN.

"Met security hoog in het vaandel hebben we ons platform op vele fronten doorontwikkeld, verbeterd en aangepast om aan de behoeften van onze klanten te voldoen", aldus HOB CEO Klaus Brandstà¤tter. "Specifiek met deze nieuwe HOB RD VPN, wordt authenticatie mogelijk gemaakt met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord, tokens of certificaten op smartcards. Hiermee wordt voldaan aan de strengste security eisen. Tevens is de beheer en rapportage tool verbeterd en wordt ondersteuning voor aanvullende platforms gebodenà¢â‚¬.

________________________________________

Over HOB:
HOB The Secure Access Company te Son (Eindhoven) is een zelfstandig onderdeel van de software ontwikkelaar en netwerkservice provider HOB GmbH & Co., een onderdeel van de Brandstà¤tter Group Germany. HOB GmbH & Co is een software developer en ontwikkelt innovatieve softwarematige connectivity en security oplossingen. HOB biedt innovatieve oplossingen op het gebied van server based computing, secure remote access, VoIP en virtualisatie. HOB heeft vestigingen in Duitsland, Nederland, Verenigde Staten, Frankrijk, Malta en Mexico.

HOB is gevestigd op bedrijventerrein Ekkersrijt, te Son (KvK 17113464), meer informatie is te vinden op www.hob.nl.