(Persbericht) Een Turtle Hospital in het Reef HQ Aquarium in Townsville Het schildpadden seizoen aan de kust van Queensland duurt tot eind maart

Het Reef HQ Aquarium in Townsville heeft een nieuwe kliniek voor schildpadden. Het Turtle Hospital vangt schildpadden op die ziek of gewond zijn. De meeste schildpadden zijn als gevolg van menselijke activiteiten in de problemen gekomen. Zodra een schildpad weer gezond is en zelfstandig kan overleven wordt hij vrijgelaten en in de zee teruggezet. De bezoekers van het Turtle Hospital krijgen tijdens een rondleiding een goede voorstelling van hoe schildpadden leven en kunnen de geneeskundige onderzoeken meemaken.

Sinds jaren informeert het Reef HQ Aquarium de bezoekers over het leven op het Great Barrier Reef, waar zes van de zeven soorten zeeschildpadden voorkomen. Het Reef HQ Aquarium biedt plaats aan honderden verschillende soorten planten en dieren. Met een water inhoud van drie miljoen liter is dit het grootste koraalrif aquarium ter wereld.

Townsville ligt ten zuiden van Cairns en is het beginpunt voor rondreizen naar Magnetic Island en de Outback. Het Reef HQ Aquarium is dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt ongeveer 14 euro, inclusief kliniek bezoek. Meer informatie over het Turtle Hospital op www.ReefHQ.com.au en www.TownsvilleHolidays.info.

Toeristen krijgen de komende maanden de kans om in Queensland schildpadden in de vrije natuur te beleven. Van december tot maart nestelen hier grote populaties zeeschildpadden. Zodra het donker wordt komen de zeeschildpadden aan land om hun eitjes af te zetten. Na zes tot acht weken verlaten de jongen het nest en kruipen naar de zee. Ongeveer vier uur rijden, ten noorden van Brisbane ligt de kustplaats Bundaberg. De omgeving van Bundaberg is à©à©n van de grootste gebieden in de Stille Oceaan waar de schildpadden hun nest bouwen en dus een ideale plek voor à¢â‚¬Å“Turtle Watchingà¢â‚¬. In het dichtbij gelegen Mon Repos Conservation Park brengen Rangers de bezoekers naar de nestplaatsen. Op die manier worden de dieren niet gestoord terwijl de bezoekers een buitengewoon spektakel kunnen beleven. De nachtelijke touren kosten ongeveer 5 euro (volwassenen) en 3 euro (kinderen). Meer informatie op www.BookBundabergRegion.com.au.

Algemene informatie over Queensland op: www.queensland-australia.eu.