Persbericht

Persbericht

Voor directe publicatie

Lelystad, 4 december 2012 — Virsto Software, de uitvinder van de Storage Hypervisor Software die de nadelen van VDI en Server Virtualisatie elimineert, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van de nieuwste versie 2.0 voor vSphere. Ook deze versie zorgt voor significante verbetering van VDI- en Server Virtualisatie performance dankzij de inzet van de ontbrekende schakel tussen Virtuele Servers (incl. VDI) en Storage. De nieuwste technologie uit Silicon Valley wordt in Nederland gedistribueerd door VCEE (http://vcee.eu)

De nieuwe versie van de 100% software oplossing biedt geïntegreerde ondersteuning voor zowel Citrix XenDesktop en VMware View. Deze versie verbetert de hoge beschikbaarheid (HA) mogelijkheden en biedt workflow optimalisaties. VDI projecten kunnen profiteren van een sterk gereduceerde ‘˜storage consumptie’ en eliminatie van zowel login-storms’ als ‘˜boot-storms’ waardoor fluctuaties in performance eveneens verdwijnen.

Omdat Virsto op hetzelfde niveau opereert als de VMware hypervisor, worden alle lees —en schrijfoperaties onderschept en verzorgd door de Virsto Storage Hypervisor. Daarnaast zorgt de specifieke ‘˜log-based’ architectuur ervoor dat tot 90% minder schijfruimte nodig is en de performance tot meer dan 10x toeneemt. Zowel op Thin Disk niveau, als ook voor snapshots en clones.

Nieuwe features van versie 2.0 zijn onder andere de mogelijkheid om bestaande vCenter policies en persmissies op de Virsto Storage Hypervisor functies toe te passen. Ondersteuning voor Citrix XenDesktop workflows is toegevoegd aan de reeds ondersteunde VMware View management mogelijkheden. VMware-beheerders kunnen, vanwege de vertrouwde vCenter menu’s, de Virsto Storage Hypervisor zonder aanvullende training beheren en gebruiken. Verder zijn de ‘˜provisioning’ mogelijkheden verder uitgebreid met geautomatiseerde wizard-achtige workflows.

Virsto voor vSphere 2.0 is per direct verkrijgbaar op basis van subscriptie licenties vanaf € 4.500,= per TB.

###

Noot voor de redactie. Niet bedoeld voor publicatie.

Over VCEE

VCEE is een Europese Distributeur en Reseller, dat Virtualisatie Technologie en Cloudcomputing omarmt, en continu op zoek is naar manieren om de performance ervaring van eindgebruikers te verbeteren. Ervaringen opgebouwd sinds begin jaren 80, toen het mainframe tijdperk de performance, kwaliteit en hoge mate van veiligheid dicteerde, is voor VCEE de drijfveer om die gebruikerservaringen te doen herleven op veel kosten effectievere serverplatformen. VCEE beoogt de Virsto Centre of Expertise te zijn voor zowel Europees Reseller kanaal als voor eindklanten. Naast ondersteuning levert zij ook de nodige trainingen en on-site workshops.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met VCEE:

Contactpersoon: Reinier Muller (Directeur)

Telefoon: +31 (0)320 767300

E-mail: [email protected]

Web: www.vcee.eu

Foto’s en beeldmateriaal:

http://virstosolutions.eu/media-center/media-pictures-and-photos/ 

Nuttige Links

Datasheets (waaronder een case study van Agentschap NL (facilitaire dienst diverse Ministeries)
Whitepaper (bevattende #1 reden van performance problemen in Server Virtualisatie)
Trial verzoek (15 dagen trial licentie)
Introductie Workshop
Virsto Software
Storage Hypervisor
Virsto Blog
Virsto on Slideshare
Virsto on YouTube
Virsto on Twitter

 

Over Virsto Software

Virsto software biedt een unieke ‘˜storage optimalisatie’ oplossing op VM-niveau, welke naadloos integreert met VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. Verder biedt Virsto vereenvoudigd beheer van VM-centric storage, tot tien maal performance verbetering, en tot 90 procent reductie in benodigde diskcapaciteit. Virsto levert ‘˜software-defined-storage’ technologie, welke een hoge mate van storage-provisioning, -management en -gebruik voor de ‘˜software-defined datacenter’ (SDD) mogelijk maakt. Virsto is in 2007 opgericht en wordt ondersteund door investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley. Voor meer informatie, zie: www.virsto.com.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform