Onlangs is de prijs- en beschikbaarheids vergelijker voor boeken Boekenplank.com online gegaan. Met deze zoekmachine kan snel en eenvoudig gekeken waar een boek te koop is, tegen welke prijs en wat de levertijd van het boek is.

Besparen op boekenprijzen:
Ondanks de vaste prijzen voor Nederlandstalige boeken kan volgens de website bespaart worden op het kopen van boeken op internet. à¢â‚¬Å“Mensen kiezen vaak voor gemak en bestellen bij de vaste webwinkels maar weten niet dat er wel degelijk verschil zit in bijvoorbeeld de verzendkostenà¢â‚¬. Zo kan een besparing dankzij het verschil in verzendkosten oplopen tot wel 20 procent.

Beschikbaarheid:
Tevens zit er een verschil in de beschikbaarheid van de boeken. Op de website kan per boek gekeken worden waar het boek te koop is, wat de prijs van het boek is (inclusief verzendkosten) maar ook wat de levertijd van het boek is. Dit kan volgens Boekenplank.com een belangrijke overweging zijn het kiezen van de boekenwinkel: à¢â‚¬Å“als er eenmaal een keus op een boek gevallen is, wel je deze zo snel mogelijk in huis hebben, als er grote verschillen in levertijd zit kan dat zeker de keus beïnvloedenà¢â‚¬.

Over boekenplank.com
Met 800.000 boeken en meer dan 1.25 miljoen prijzen in de database is de kans groot dat het gezochte boek gevonden wordt op Boekenplank. Door middel van een handige zoekfunctie kan gezocht worden op een titel van het boek, maar ook op auteur of ISBN nummer.