Den Haag, 25 september 2007 - Vanaf vandaag is www.nieuwsloket.nl officieel online: hét platform voor het midden- en kleinbedrijf om actuele persberichten te plaatsen. Het nieuwe internetbedrijf wil hiermee tegenwicht bieden aan de dure persdiensten gericht op grote bedrijven en landelijke media. “In de huidige tijd zijn er zoveel verschillende media: voor ieder persbericht bestaat een geschikt medium. Van lokale kranten en vakbladen tot nieuwssites of zelfs weblogs”, aldus mede-eigenaar Richard Henderickx.
Focus op midden- en kleinbedrijf
“Nieuwsloket.nl richt zich specifiek op nieuws van het midden- en kleinbedrijf. Voor het plaatsen van een persbericht betaalt de aanbieder 25 euro, waarna het bericht online zichtbaar is voor alle media, goed in de zoekmachines (Google) wordt opgenomen en ook uitstekend in de site van Nieuwsloket.nl vindbaar blijft dankzij tags. Richard Henderickx: “Een jubileum van een lokaal bedrijf haalt niet de voorpagina van de Telegraaf, maar kan voor een lokaal radiostation of vakblad interessant zijn. Wij bieden hen voordelig de mogelijkheid zichzelf op het internet te profileren.”

Perscommunity
Naast het aanbieden van persberichten en het faciliteren van handige zoekmogelijkheden biedt Nieuwsloket.nl ook interactieve mogelijkheden. Zowel aanbieders als bezoekers kunnen op persberichten reageren en een stem uitbrengen op de inhoud. Ook kunnen members door middel van een profiel op de site hun eigen pr-netwerk opbouwen. Vanzelfsprekend kan voor meer informatie direct contact worden opgenomen met de bron; deze gegevens staan onderaan ieder persbericht. Overigens zijn alle persberichten ook te lezen via de PDA om op geen enkel moment van de dag een primeur te missen!

Tijdelijk gratis
Het plaatsen van een persbericht is momenteel tijdelijk gratis! Het enige dat een bezoeker hoeft te doen, is een profiel aanmaken, de nieuwsgegevens invullen en eventueel een foto, logo of video uploaden. Bedrijven die nog niet veel ervaring hebben met het schrijven van een persbericht vinden op de website de juiste handvatten voor de officiële indeling.

Website: Nieuwsloket.nl persberichten