Op 2, 23 en 24 juni 2010 kunnen docenten en studenten zich laten informeren bij Cadmes over de nieuwste educatieve SolidWorks versie. Deze demonstratie is bedoeld om een introductie te geven in de nieuwste functionaliteiten.

Antonette den Dekker, Education Manager bij Cadmes à¢â‚¬Å“dit is nu het tweede jaar op rij dat wij een educatieve roll-out organiseren. Vorig jaar bleek een groot succes dit deed ons besluiten dit jaar wederom deze dag speciaal voor het onderwijs te organiseren. Bezoekers gaven toen aan het erg prettig te vinden in een notendop te zien wat er nieuw is in de nieuwste versie.à¢â‚¬ Cadmes presenteert hier tevens haar lesmateriaal, speciaal ontwikkeld voor onderwijs op VMBO, MBO en HBO niveau. Docenten kunnen hier direct mee aan de slag in de lessen.

Op 2 juni vindt de roll-out plaats in Mechelen (België), op 23 juni in Almelo en 24 juni in ´s-Hertogenbosch. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van Cadmes www.cadmes.com. Aanvang is 13.00 uur. Deelname aan de roll-out is kosteloos.

SolidWorks 2010-2011
De nieuwe versie SolidWorks omvat weer meer dan 200 vernieuwingen. Met een duidelijke focus op snelheid, betrouwbaarheid en gebruikersgemak. Deze nieuwe versie werkt zoals je verwacht dat het zou werken. Voor de educatieve markt bevat deze ook SustainabilityXpress. Studenten kunnen dan al tijdens de ontwerpfase rekening houden met de milieubelasting van hun ontwerp. Den Dekker à¢â‚¬Å“gezien de huidige ontwikkelingen in de markt, de focus op duurzaamheid, is het erg belangrijk dat de engineer van de toekomst hier al vroeg mee te maken krijgt. Wij ondersteunen scholen dan ook in het gebruik hiervan.à¢â‚¬

Cadmes
Cadmes, met diverse vestigingen in de Benelux en Duitsland, is leverancier van CAD/ CAM/ CAE en PDM-software. Cadmes levert onder andere SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulation, ENOVIA, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is maximaal door SolidWorks gecertificeerd. Cadmes heeft een verregaande samenwerking met het onderwijs, tevens is Cadmes lid van de Onderwijscommissie van de FPT. Deze commissie wil de samenwerking tussen bedrijven en scholen beter optimaliseren.