Vaassen, 8 juni 2010 - Op 21 mei jl. tekenden Niko Group en Vesteda, een woningbeleggingsfonds en projectontwikkelaar met 28.000 woningen in beheer, een overeenkomst waarbij Niko Group Vesteda‘˜s belang van 40% in IRS overneemt. Niko Group is daarmee volledig eigenaar van IRS. IRS is leverancier van intelligente woon- en zorgtechnologie en al sinds 2006 voor 60% in handen van Niko Group. De overname van IRS past in de strategie van Niko Group om totaaloplossingen te leveren op het gebied van gebouw- en woningautomatisering voor comfort en zorg.

Niko Group, een conglomeraat van 8 bedrijven, is actief op het gebied van het sturen en controleren van licht, energiebeheer, toegangscontrole en andere omgevingsfactoren in de leef- en werkomgeving. Niko Group, dat al sinds 1919 bestaat en vanuit Sint-Niklaas (België) opereert, is de laatste jaren sterk gegroeid, onder meer door overnames die tot doel hebben om Niko Group een toonaangevende Europese leverancier te maken van innovatieve, stijlvolle en gebruiksvriendelijke elektrotechnische oplossingen. Niko Group ziet het als zijn missie om praktische oplossingen te leveren om te voldoen aan de veranderende woonwensen in de maatschappij: meer ouderen die langer zelfstandig willen blijven wonen, veranderende gezinsstructuren die om meer flexibiliteit in de woonsituatie vragen, de toenemende wens à©n noodzaak om energiezuinig te wonen en de toenemende behoefte aan comfort en veiligheid.

Coen Kijk in de Vegt, General Manager van IRS zegt over de overname: à¢â‚¬Å“Wij zijn blij dat Niko Group is doorgegaan op de ingeslagen weg en nu volledig eigenaar is van IRS. Geen enkele andere onderneming op het gebied van intelligente gebouw- en woningautomatisering voor comfort en zorg steunt op een dergelijke stabiele organisatie met meer dan 90 jaar ervaring en 800 medewerkers, en is in staat om alle componenten die nodig zijn voor een totaaloplossing, zelf te ontwikkelen en te leveren.à¢â‚¬

Jo De Backer, CEO van Niko Group, voegt toe: à¢â‚¬Å“De overname van IRS past in ons streven om de Europese referentie te worden op het gebied van lichtsturing, energiebeheer, toegangscontrole, comfort en zorg. De open, op IP gebaseerde oplossingen van IRS maken ze toekomstvast en makkelijk uitbreidbaar en vormen daarmee een ideale aanvulling op de elektrotechnische componenten en de webgebaseerde diensten van Niko Group.à¢â‚¬

Over IRS
IRS (Integrated Residential Services) is onderdeel van Niko Projects en de grootste leverancier in Nederland van intelligente woon- en zorgtechnologie, gecombineerd met woon- en zorgdiensten. De woon- en zorgoplossingen van IRS bevorderen het gevoel van comfortabel wonen, veiligheid en welzijn voor de bewoners van meer dan 17.000 woningen in Nederland. IRS helpt architecten, bouwondernemingen, projectontwikkelaars, installateurs en woningcorporaties met het creëren van meerwaarde voor onroerend goed, zoals snelle verhuur- en verkoopbaarheid en levensloopgeschiktheid. Daarnaast helpt IRS zorginstellingen om efficiënter kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren, dankzij een geïntegreerde oplossing die verpleegoproep, zorgregistratie, personenalarmering en automatisering van de leefomgeving combineert.

IRS (opgericht in 1994) onderscheidt zich door zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve woon- en zorgoplossingen te bieden tegen betaalbare prijzen, die toekomstvast en makkelijk uitbreidbaar zijn dankzij de op IP (Internet Protocol) gebaseerde infrastructuur. Gedurende de jaren heeft IRS honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van intelligente woon- en zorgoplossingen. Gerenommeerde bedrijven als ING Vastgoed, Memid Investments BV, Vesteda, Planoform / ZorgId, Vidomes en Vestia behoren tot de vaste klantenkring van IRS. Meer informatie: www.irservices.nl.

Over Niko Group
Niko Group is een Belgisch bedrijf dat ernaar streeft om binnen Europa toonaangevend te zijn op het vlak van het sturen en controleren van licht, energie, toegang en andere omgevingsfactoren in de leef- en werkomgeving. Daarbij gaat een specifieke aandacht naar oplossingen voor energiebesparing en voor begeleid wonen.

Samen met zijn 800 werknemers ontwikkelt en produceert Niko Group innovatieve, stijlvolle en gebruiksvriendelijke oplossingen en diensten: van schakelaars en stopcontacten over lichtsturingssystemen en domotica tot serviceplatforms en telegeneeskundige toepassingen. Niko Group is marktleider in de Benelux en heeft daarnaast vestigingen in Nederland, Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië en Slowakije.

Perscontacten:

Niko Group
Contactpersoon: Dany Sturtewagen
[email protected]
+32 (0)3 778 90 00

Integrated Residential Services BV
Contactpersoon: Tamara Vos
[email protected]
Tel: +31 (0)418 644610

Jibe! Marketing Services
Contactpersoon: Debbie Rog
[email protected]
Tel: +31 (0)75 6470520