(Persbericht) -PERSBERICHT-

Nominaties Haagse Pop Prijzen 2011 bekend

14 t/m 22 oktober Haagse Popweek meer dan 101 acts op 20 locaties

Den Haag, 22 september 2011

Op zaterdag 22 oktober vindt de finale plaats van de Haagse Popweek. Tijdens de finale van deze Haagse Pop Week worden traditiegetrouw de Haagse Pop Prijzen uitgereikt. Ook dit jaar zal dat weer gebeuren in de kleine zaal van het Paard van Troje. Naast de gebruikelijke categorieën ´Beste Live Act‘˜, ´Beste Recording‘˜ en ´Aanstormend Talent‘˜ is dit jaar als extra categorie gekozen voor ´Beste Videoclip‘˜. De Haagse muzikant Tim Hofman zal de finaleavond presenteren. De afgelopen weken hebben vele Haagse popkenners diverse acts voorgedragen. De genomineerden zijn nu bekend en de stemming is geopend via www.haagsepopweek.nl. Meer informatie zie www.haagsepopweek.nl

Genomineerden

De genomineerden voor de Haagse Popprijzen zijn als volgt:

Beste Live Act
- Kern Koppen
- Lucid
- The Deaf
- John Dear Mowing Club

Beste Recording
- Splendid Connect Back To The Stars
- Antilounge VIII Antilounge VIII
- Legowelt The Teac Life
- The Deaf Toot, whistle, plunk, boom

Beste Videoclip
- Templo Diez Holler #2
- Kern Koppen Geen Zweet
- Splendid Again
- Bombay Show Pig Curve Ball

Aanstormend Talent
Voor de categorie Aanstormend Talent is alvast een voorselectie gemaakt. Deze bands voldoen aan een paar eisen: de band mag niet langer dan twee jaar bestaan, komt uit de regio Haaglanden en speelt een eigen repertoire. De vier bands met de meeste stemmen zullen tijdens de finale van de Haagse Pop Week in het Paard van Troje strijden om de Haagse Pop Prijs Aanstormend Talent. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een deskundige jury. De genomineerden zijn:

- The Tonomats
- DUF
- The Consolers
- Vinny
- GardenFest
- Fabian
- Clipslice
- Nature in A Box
- Supra Naturals
- Crowley
Hoe kun je stemmen?
Stemmen kan via de website van de Haagse Pop Week (www.haagsepopweek.nl). Selecteer jouw favorieten in de verschillende categorieën. Stemmen kan tot en met woensdag 12 oktober.

De Haagse Popveer
Vorig jaar werd de Haagse Popveer uitgereikt aan de organisatie van Hofstad Bluesfestival postuum Jan Pet. De Popveer zal dit jaar wederom worden uitgereikt aan iemand/organisatie die veel betekent/betekend heeft voor de Haagse popscene.¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Popunie, Pophotspot, Fiddler, 330live.

Voor meer informatie:
Haags Pop Centrum
Afdeling Evenementen & Projecten
Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
T: 070 345 7457
E: [email protected]

Smith Communicatie
Dewi van de Wal
T: 070 361 4004 / 06 1291 4333
E: [email protected]