ARNHEM, 4 mei 2009 - De jury van de Gouden Facturen 2009 heeft bekendgemaakt welke organisaties hun praktijkcase mogen toelichten tijdens het Factuurcongres in Eindhoven. Op maandag 11 mei mogen acht genomineerden ten overstaan van jury en publiek de kracht van hun oplossing presenteren in het Evoluon.

Het onderwerp rond elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking is de afgelopen periode in een stroomversnelling gekomen nadat de overheid onlangs besloot om factureren in Nederland vormvrij te verklaren.

In de categorie Elektronisch Factureren zijn bij het onderdeel Business-to-Business MoneyBird, FactuurSturen en Certipost genomineerd. Laatstgenoemde krijgt hierdoor de kans om de titel van 2008 te verdedigen. In het onderdeel Business-to-Consumer zijn binnen Elektronisch Factureren twee van de kandidaten beloond met een nominatie: Anachron en Rotaform. Uit de drie uitverkorenen Ricoh, ISProjects en AFAS zal in de categorie Geautomatiseerde Factuurverwerking de winnaar voortkomen. Bovendien maken alle genoemde organisaties kans op de Publieksprijs.

De afgelopen maanden konden praktijkvoorbeelden van het toepassen van elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking worden aangebracht als kandidaat voor nominatie. De jury, bestaande uit Rex Arendsen (Ministerie van Economische Zaken), Paul Oude Luttighuis (Novay) en Stef Spaan (GS1 Nederland) heeft de in totaal zevenentwintig inzendingen uitvoerig beoordeeld.

Over het Factuurcongres 2009
Op het Factuurcongres 2009 wordt zichtbaar wat de stand van zaken is rondom elektronisch factureren en geautomatiseerde factuurverwerking. Een marktplaats waar informatiemarkt, praktijkpresentaties en congres samenvloeien biedt bezoekers de kans op de hoogte te geraken van de mogelijkheden die elektronisch factureren biedt. Bovendien ontvangt elke bezoeker de Factuurmonitor 2009, een geanalyseerd detailoverzicht van meer dan zeventig leveranciersprofielen.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Kwant.
U kunt bellen naar 026-321 46 07 of mailen naar [email protected]

Factuurcongres 2009
Friso de Jong
Westervoortsedijk 50
6827 AT ARNHEM
www.factuurcongres.nl
[email protected]