Amsterdam, 27 juli 2009, de marktleider in gratis flash game technologieën en community's, Nonoba, betreedt de Nederlandse markt met studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Het resultaat is Nandayo, een community met uitgebreide functies waar gebruikers single en multiplayer games gratis kunnen spelen.

De nieuwe site maakt gebruik van het GameRise platform waarbij gebruikers highscores, prestaties en ervaringspunten kunnen behalen, die vervolgens op hun profielpagina worden getoond. Andere features zijn het maken van vrienden en fans, feedback geven en chatten.

Met een investering van Mangrove Capital Partners in 2008 is Nonoba explosief gegroeid en heeft op dit moment meer dan een miljoen gebruikers op hun portalennetwerk. Nonoba positioneert zichzelf als een technologieaanbieder, niet alleen voor ontwikkelaars die betere flash games willen maken, maar ook voor bestaande portalen die hun gebruikers een rijkere gaming ervaring willen leveren. "We zijn altijd op zoek naar nieuwe partners, maar de studenten toonde uniek inzicht in de markt" zei medeoprichter Chris Benjaminsen.

Om het succes van Nandayo in de Nederlandse markt te verzekeren zal een lokaal team de website onderhouden. Zij zullen ervoor zorgen dat de content altijd van hoge kwaliteit is. Ook werkt Nandayo op dit moment samen met lokale partners om de Nandayo ervaring aan hun gebruikers te leveren. "Met het gebruik van de middelen die het GameRise platform ons aanbiedt zijn we in staat om een gaming-ervaring te leveren die nog niet gezien is in de Nederlandse markt. Verder geeft het ons de flexibiliteit om onze eigen community te bouwen, maar ook om geweldige partnerrelaties op te bouwen met bestaande Nederlandse websites." licht Jos van Leeuwen van Nandayo toe bij de vraag waarom ze het GameRise platform gebruiken.

Hoewel Nandayo al beschikbaar is, zal de officiële lancering nog enkele weken op zich laten wachten aangezien het Nandayo team nog druk bezig is met de definitieve versie van de website. "We zijn erg trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en willen onze gebruikers een kans geven op een sneak preview voor de officiële lancering" vertelt Jos van Leeuwen.

Mensen die de beta site willen bezoeken kunnen terecht op www.nandayo.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular