(Persbericht) Rotterdam 19 december 2011 - Vandaag is in Het Oogziekenhuis Rotterdam de nieuwe zorg-app ´Ziekenhuisdiensten‘˜ gelanceerd. Hiermee kunnen ziekenhuisbezoekers heel eenvoudig diensten, zoals een mantelzorger of parkeerservice reserveren. Roelf de Boer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) kreeg als eerste de app aangeboden van Floris Vervat, directeur van Jeeves, de organisatie die diverse services, zoals Ziekenhuisdiensten aanbiedt.

Roelf de Boer, NVZ: à¢â‚¬Å“Een mooie service van Ziekenhuisdiensten die goed aansluit bij de zich steeds verder specialiserende ziekenhuizen is de ophaal- en thuisbrengservice. Patiënten moeten steeds verder reizen om naar een afspraak in een gespecialiseerd ziekenhuis te gaan. Via deze nieuwe app kun je nu heel eenvoudig je eigen chauffeur en, indien gewenst, auto reserveren en je laten rijden; dat is veel veiliger en zo kom je uitgerust op je afspraak aan.à¢â‚¬

En Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam, vult aan: à¢â‚¬Å“Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt al jaren de parkeerservice van Ziekenhuisdiensten aan. De Ziekenhuisdiensten-app maakt het voor onze patiënten heel eenvoudig om vanuit huis deze service te reserveren. Hierdoor kan een patiënt zich nog beter voorbereiden op het komende ziekenhuisbezoek en dat zorgt voor minder stress voorafgaande aan de afspraak in het ziekenhuis.à¢â‚¬

Welke Ziekenhuisdiensten zijn via de app te reserveren

De Ziekenhuisdiensten die vanaf heden via deze nieuwe app gereserveerd kunnen worden, variëren van het voorbereiden van senioren op een naderende operatie tot het thuis ophalen en wegbrengen van patiënten. Ook zijn bij diverse ziekenhuizen gastheren en vrouwen bij de ingang van ziekenhuizen te vinden die de patiënten en bezoekers uit de auto kunnen helpen. Moeten er grote afstanden in een ziekenhuis afgelegd worden, dan kunnen patiënten gebruik maken van een golfcarservice waarmee zij snel van de naar de andere afdeling gereden kunnen worden. En de patiënt die na een ziekenhuisbezoek niet meer in staat is om zelf naar huis te rijden, kan thuisgebracht worden. In de eigen auto of een auto van Ziekenhuisdiensten. Kan er niemand uit de omgeving van een patiënt mee naar een afspraak in een ziekenhuis? Geen probleem, want met deze nieuwe app reserveer je net zo eenvoudig een mantelzorger die met je meegaat tijdens een ziekenhuisbezoek en je tijdens het hele bezoek ondersteuning biedt. In deze tijden waarin het vangnet om mensen heen steeds kleiner wordt, een handige en gastvrije service die ervoor zorgt dat niemand meer alleen naar het ziekenhuis hoeft.

Start Ziekenhuisdiensten in Het Oogziekenhuis Rotterdam

In 2008 startte Jeeves met het aanbieden van valet parking bij Het Oogziekenhuis Rotterdam. Inmiddels is deze service uitgegroeid tot Ziekenhuisdiensten en wordt bij tenminste 15 ziekenhuizen door het gehele land heen diverse ziekenhuisservices aangeboden.

De app Ziekenhuisdiensten is via iTunes en Android Market te downloaden en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie bel gerust met Floris Vervat, directeur Jeeves: 06 53 55 21 07.Voor meer informatie over Ziekenhuisdiensten of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met Maaike van zuilen [email protected] / 06 456 32 117. Of kijk op www.ziekenhuisdiensten.nl en www.jeeves.nl voor meer informatie.

Over Jeeves

Jeeves is aanbieder van diverse gastvrije diensten in de zorg en daarbuiten. Vandaar ook de naam Jeeves, die staat voor de Engelse butler die de klant op een professionele manier bedient. Jeeves wil dit gevoel van gastvrijheid weer terugbrengen door diensten als het parkeren van een auto of het ophalen en wegbrengen van patiënten aan te bieden. Services die het gevoel van gastvrijheid weer terugbrengen! Jeeves is opgericht in 1998 en richt zich naast Ziekenhuisdiensten ook op zakelijke diensten, zoals het leveren van chauffeurs, het halen en brengen van overhemden en pakken vanaf huis of kantoor en valet parking bij restaurants en evenementen. Een andere belangrijke service van Jeeves is Senior Service dat particuliere mantelzorg levert aan ouderen.

Deelnemende ziekenhuizen
Ziekenhuizen waar Jeeves momenteel al een of meer van de ziekenhuisdiensten aanbiedt:

Het Oogziekenhuis Rotterdam in Rotterdam
Het Oogzorgnetwerk in Rotterdam
Focus kliniek in Rotterdam
Albert Schweitzer Ziekenhuis Amstelwijck in Dordrecht
Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordwijck in Dordrecht
Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam
Bronovo Ziekenhuis in Den Haag
Oogziekenhuis Zonnestraal in Hilversum
Flevoziekenhuis in Almere
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede
Groene Hart Ziekenhuis locatie Bleuland in Gouda
Erasmus MC in Rotterdam
Radboud Nijmegen in Nijmegen
Sint Jans Dal in Harderwijk
Slotervaartziekenhuis in Amsterdam

Valet parking bij Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het vinden van een parkeerplaats in Rotterdam hartje centrum is een kriem. En laat dat nou net de locatie zijn waar Het Oogziekenhuis Rotterdam zich bevindt. Weinig parkeergelegenheid dus en dat levert stress op. Want mensen die naar de dokter moeten zijn vaak al niet op hun gemak. Het zoeken naar een parkeerplaats is dan uitermate vervelend, want je wilt niet te laat komen bij je doktersafspraak. Maar bij Het Oogziekenhuis in Rotterdam bestaat parkeerstress helemaal niet. Het ziekenhuis maakt namelijk al enige jaren zeer succesvol gebruik van valet parking van Ziekenhuisdiensten.