(Persbericht) Mobotix-distributeur Norbain heeft tijdens de vakbeurs Safety & Security Amsterdam de SSA Award gewonnen, in de categorie producten en het segment camerasystemen. De jury vindt het T24 IP-video deurstation van Mobotix een geslaagde integratie van ICT-technologie en moderne videotechnologie, welke ook nog betaalbaar is. Het betreft een integratie van een intercomsysteem met een hoge resolutie 360-graden camera, waarmee duidelijk de gehele omgeving te zien is, zonder dat iemand zich buiten het beeld kan verbergen. De SSA Award is door Jan Franssen, voorzitter van de Vebon uitgereikt aan John van Willigen, Business Development Manager van Norbain Benelux.

Het T24 IP-Video deurstation brengt het gehele gebied rond een ingang in beeld - van muur tot muur en van plafond tot aan de vloer. Bij andere deurstations moeten bezoekers vrijwel recht voor de lens gaan staan. De Mobotix camera neemt echter altijd 360-graden beelden op en corrigeert het bijbehorende 'visoogeffect' met geïntegreerde videosoftware automatisch naar scherpe normale livebeelden. Indien gewenst kan men ook eenvoudig digitaal inzoomen. Wanneer er wordt aangebeld zet de camera via een netwerkverbinding automatisch een videogesprek op met een standaardcomputer, tablet PC of VoIP-telefoon. Daardoor wordt het mogelijk om overal ter wereld audio- en videoverbinding te krijgen met het deurstation voor toegangscontrole en het op afstand openen en sluiten van de deur.

Over Norbain
Norbain is à©à©n van de grootste distributeurs in Europa van oplossingen voor camerabeveiliging, toegangscontrole, inbraak- en branddetectie. Het bedrijf is 30 jaar geleden in Engeland gestart en realiseert momenteel met bijna 350 medewerkers zo'n 195 miljoen Euro omzet in 77 landen verspreid over 5 continenten. Vanuit vestigingen in Breda en Aartselaar opereert Norbain in de Benelux.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een ontwikkelaar en leverancier van gebruikersvriendelijke software en hardware voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in technologie voor netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen. Vanaf 2010 breidt Mobotix het assortiment uit met in eigen beheer ontwikkelde producten voor domotica en gebouwautomatisering. Wereldwijd worden er al ruim honderdduizend Mobotix videosystemen gebruikt in ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.