Oude Ambachten, Verzamelobjecten, Braderie en Platenbeurs.

Nostalgie op Scheveningse dag op zaterdag 27 juni 2009

Op zaterdag 27 juni organiseert Muzee Scheveningen, samen met de winkeliersvereniging en Evenementen Buro Gouda, de Scheveningse Dag in hartje Scheveningen en staat de oudste winkelstraat van ons land van 10-17 uur bol van de activiteiten. In het sfeervolle oude historische centrum van Scheveningen, de Keizerstraat, de Prins Willemstraat en het Willemsplein, is er een oude ambachtenmarkt en liggen veel kramen vol antiek en curiosa, boeken en verzamelobjecten. Verzamelaar Anton Siedsma uit Hoofddorp richt een expositie Grootmoeders en Moeders Erfgoed in met o.a. alle nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse en andere Plaatjesalbums als Flipje Tiel, auto-, vliegtuig- , visserij- en schepenalbums, enz. Iedereen kan schoolherinneringen ophalen bij de vele oude Schoolplaten van Isings, Koekkoek en Jetses. Ook zijn veel Aap-Noot-Mies-spullen als leesplankjes en letterdoosjes enz. uit de tijd van Ot en Sien te bewonderen. Iedereen wordt aangeraden verzamelwaar mee naar deze stand te nemen om de waarde ervan te vernemen of het materiaal te verkopen. Site http://hobby.clubs.nl/verkade Mensen uit Onstwedde Groningen lopen in verschillende klederdrachten rond. Er worden demonstraties van veel oude ambachten gegeven, o.a. doekknopen, kettelen, mutsenplooien, nettenboeten, enz. Er is een tiffani glasbewerker, poppendokter, kaasmakerij en klompenmaker. Ook van de partij is portrettist Ineke Ligtenvoort en de familie Harmsen showt diverse poppenhuizen en miniaturen. Een paling rokerij wedstrijd met maar liefst 11 rokers strijden om de palingrook Award 2009 Keizerstraat.
Spectaculaire Roofvogelshow

Deze Scheveninger dag in het oude centrum kent veel activiteiten. In de Keizerstraat naast bloemisterij het Toefje zal er deze dag drie keer een spectaculaire roofvogelshow van een uur zijn en kunnen we het vliegen met valken, uilen, buizerds, arenden en gieren bewonderen. De ongelooflijke intelligentie, vliegprestaties en inventiviteit die deze vogels van nature bezitten, hebben de mens altijd al gefascineerd. Het beroep valkenier is al eeuwenoud. Verder kent deze Scheveninger dag een sfeervolle en gezellige jaarmarkt met veel kramen en stands van tientallen ambulante handelaren maar ook van veel winkeliers en ondernemingen. Er is er van alles te koop: van droge worst uit Groningen tot de mooiste vintage kleding, van tuin en woondecoraties tot wenskaarten, van Indiaanse kunst tot houtsnijwerk uit Azië, van kristal tot speelgoed. Er zijn een aantal speciale kramen van o.a. de Vereniging Vrienden Oud-Scheveningen en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Een Internationale platen- en cd beurs/markt is opgesteld in de Willemstraat. Ook zijn er diverse optredens, bv een hardloopwedstrijd op klompen, enz. De plaatselijke horeca zal met gezellig ingerichte terrassen en toepasselijke muziek u de gastvrijheid van deze Scheveningse Dag laten ervaren. Voor Scheveningen, heel Haaglanden en de vele toeristen is deze dag een mooie gratis uitgaansmogelijkheid. Kom zaterdag 27 juni 2009 van 10-17 uur naar het gezellige historisch winkelgebied Scheveningen, de ontmoetingsplaats voor een leuk dagje uit.

Zaterdag 27 juni 2009 SCHEVENINGSE DAG met Oude Ambachten, Antiek en Curiosa, Boeken, Verzamelobjecten, Braderie en Platenbeurs 10-17 uur. Info: Evenementen Buro Gouda CV, Willem Verbeek,Tel. 0182-527752 of 06-53311130. Email [email protected]