novero geeft startschot voor nieuw tijdperk in communicatie en design

Lancering van Victoria Lijn laat visie van bedrijf zien:
Het ontwerpen van hedendaagse Bluetooth headsets in tijdloze juwelen

Londen en Dusseldorf, 12 mei 2010 novero, gepassioneerd in het creëren van inspirerende communicatieproducten, onthult vandaag zijn eerste collectie dat niet alleen technisch vernuftig is, maar ook beeldschoon. De Victoria collectie is het voorbeeld dat mode uitstekend te combineren is met functionaliteit; met de creatieve designs biedt deze collectie een blik in de toekomst. Victoria combineert de schoonheid van handgemaakte juwelen, het gemak van hands-free communicatie en de ambitie van novero om als eerste met communicatie accessoires op de markt te komen.

De collectie debuteerde vandaag in Londen tijdens een exclusief evenement, bezocht door VIP‘˜s uit de mode-, kunst- en designwereld en vooruitstaande retailers. Op het event werden de juwelen gepresenteerd voor de retailers, waar ze later dit jaar verkrijgbaar zijn. Ook ´la premiere edition‘˜, een serie van vijf stukken in opdracht vervaardigd uit edelmetalen en zeldzame juwelen ter waarde van meer dan 120.000 dollar per stuk, waren te bezichtigen. De tour zal vervolgd worden in Berlijn en New York.

De visie
Volgens de visie van CEO en oprichter, Razvan Olosu, streeft novero ernaar om producten te creëren waarmee schoonheid naadloos aansluit bij de moderne levensstijl van mensen. De novero filosofie is gebaseerd op ´s werelds fijnste kunst en combineert dit met functionaliteit en moderne technieken, zodat communicatie op een opvallende en innovatieve manier geleverd kan worden.

à¢â‚¬Å“Dit is het begin van een nieuw tijdperk. De Victoria lijn laat zien dat schoonheid kan overwinnen met techniek,à¢â‚¬ aldus Olosu. à¢â‚¬Å“We hebben sieraden gemaakt met het oog op de toekomst, waar apparaten meer dan alleen functionaliteit leveren. Niet langer zullen mensen met een gevoel voor stijl gestoord worden door onaantrekkelijke accessoires.à¢â‚¬

De Collectie
De Victoria collectie heeft hedendaags design, tijdloze materialen en ongeëvenaarde Bluetooth innovaties gecombineerd om meer dan alleen een hands-free headset te leveren. Het resultaat is een lijn van puur goud en zilver, van Lapis Lazuli en diamanten.

De edelstenen die gebruikt worden in de Victoria collectie, worden behandeld met een techniek die bekend staat als ´pavà©‘˜. Pavà© is een fijne steen techniek; een ware test van het geduld van een juwelier, en het fijne werk en vakmanschap laat zien.

Victoria Lapis
Lapis Lazuli is een adembenemende steen, bekend door zijn intense blauwe kleur en duidelijke gouden vlekjes van pyriet. De Lapis Lazuli is met de hand gepolijst en ingelijst in zilver.

Ontworpen om laag om de hals te hangen. Een historische steen zet edel blauw om in Bluetooth.

Victoria Pearl
Een parel op zich kan zomaar een parel zijn, maar in de handen van novero‘˜s vakmensen, zijn het betoverende, spannende en tijdloze objecten.

De ketting is handgemaakt met goud. Zo wordt deze klassieke accessoire getransformeerd naar de 21e eeuw.

Victoria Stripes
Dit sieraad is zwart en bedekt met heldere assen van goud. De strepen stralen de spirit van Victoria uit; het drama, het elegante, de schoonheid van de liefde, alles zij aan zij.

Het stuk hangt om de nek van de hals, zoals een halsband en eindigt in een ronde, gepolijste hanger.

Victoria Wave
Wave is minimalistisch, complex en toch pure eenvoud.

De elegante kern is een prachtige yin-yang hanger van wit en blauw, de ironie van de twee zijden van het stuk tezamen in à©à©n mooi object, in perfecte harmonie.

Victor
Handgemaakt van hoog gepolijste, piano zwarte blokken, afgewerkt met een zilveren plaat, staat Victor ieder telefoontje in stijl toe.

Victor is ontworpen als een discrete hanger, gebogen rondom de hals, en kan vast worden geklipt aan het shirt of jas.

Beschikbaarheid
De Victoria lijn zal vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn in geselecteerde retailers in Noord Amerika, Europa en Azië. De eerste lijn zal worden vervaardigd uit edelmetalen en edelstenen. Voor diegenen voor wie dit nog niet genoeg is, is er een à¢â‚¬Å“la premià¨re à©ditionà¢â‚¬ bestaande uit de mooiste juwelen die ze maar kunnen bedenken.

U kunnen meer te weten over de visie van novero door een bezoek te brengen aan www.novero.com en de ontwikkelingen rondom novero via Twitter en Facebook te volgen.

Over novero
novero is een bedrijf met een passie voor het ontwerpen van wireless producten die technologie en fashion design combineren. Door de uitdagende combinatie van fantasie en high-design maakt novero mobiele lifestyle producten voor trendgevoelige consumenten over de hele wereld. novero gelooft er sterk in dat technologie en menselijke interactie eenvoudig, stijlvol en naadloos op elkaar moeten kunnen aansluiten.

novero is opgericht in 2008 na een succesvolle management buyout van Nokia‘˜s Automotive Group door Razvan Olosu, voormalig hoofd van wereldwijde mobile toepassingen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting doorbrekende consumenten producten geïntroduceerd, inclusief de Victoria collectie, moderne Bluetooth-accessoires in tijdloze sieraden vormgegeven, alsmede mobile oplossingen voor luxe automerken als Bentley, Jaguar, Land Rover en Mercedes-Benz. novero heeft het hoofdkantoor gevestigd in Dusseldorf, Duitsland en heeft meer dan 425 werknemers in Europa, Noord Amerika en Azië. Voor meer informatie, kijk op www.novero.com.

(Niet voor publicatie)

Op de volgende link treft u beeldmateriaal van de Victoria Collectie aan:
http://www.harverpro.nl/files/Overzicht_Novero-VictoriaLine.pdf

Voor meer informatie over dit bericht:

HarverPro
Robert Verhoeven
+31 348 560 731
[email protected]