Kleine ondernemers kunnen vanaf nu gratis digitaal factureren via DigitaleFactuur.

Overzichtelijk
De ontwikkelaar van DigitaleFactuur - Studio Projectie - is al 10 jaar met online automatiseringsoplossingen actief in de Leidse regio. à¢â‚¬Å“Wij richten ons met deze dienst op het MKB en de ZZPer.à¢â‚¬ aldus oprichter Tijmen van Dobbenburgh, à¢â‚¬Å“Het gaat ons om ondernemers die zo weinig mogelijk tijd willen besteden aan hun administratie en niet te lang op hun geld willen wachten. De kracht van DigitaleFactuur zit ´m in de afwikkeling van de facturering. Klanten kunnen hun debiteuren laten betalen via iDeal, bovendien kunnen ze de gegevens van hun online bankierprogramma inladen en daarmee automatisch betalingen controleren. Daarnaast wordt elke digitale factuur voorzien van een digitale handtekening voor de authenticiteit en worden de facturen mooi opgemaakt, inclusief logo en eigen briefpapier.à¢â‚¬

Kostenbesparend
Behalve gemak is ook verlaging van kosten een belangrijke reden om over te stappen. Het versturen van een factuur of herinnering kost een ondernemer al snel tussen de 1 en 2 euro per factuur, de kosten voor de envelop, de postzegel, het opstellen van de factuur enz. Tel daar nog eens de tijd bij op die gemoeid gaat met het versturen van een herinnering of aanmaning en je bent zo een halve dag verder. Met DigitaleFactuur is een herinnering of aanmaning met à©à©n druk op de knop geregeld, bovendien krijg je automatisch een overzicht van alle facturen die verlopen zijn en hoeveel er nog open staan. Ook kunnen automatisch facturen aangemaakt worden voor periodieke facturen. Kortom DigitaleFactuur is overzichtelijk, snel en goedkoop.

Milieuvriendelijk
Digitaal factureren is sterk in opkomst: de overheid stimuleert de overgang naar digitaal factureren actief en is zelf van plan binnen 5 jaar 90% van haar facturen digitaal te versturen en te verwerken. Om het digitaal factureren te bevorderen heeft de Belastingdienst begin dit jaar de regels hierover versoepeld. In Europa is Denemarken de pionier op dit gebied. Daar kunnen vrijwel alle ondernemers digitaal factureren. En is reeds bewezen dat er behoorlijke kostenvoordelen mee te behalen zijn. Bovendien scheelt de digitale verwerking ook nog eens duizenden bomen per jaar aan papier.

DigitaleFactuur
[email protected]
www.digitalefactuur.nl