(Persbericht) PERSBERICHT

De Olympisch Stadionloop voor UNICEF
Record aantal deelnemers geeft gehoor aan de oproep van Verenigde Naties

Amsterdam, 9 november 2010
De 34e editie van de Olympisch Stadionloop voor UNICEF vindt plaats op zondag 14 november aanstaande. Deze hardloopwedstrijd verwelkomt kinderen, wedstrijdlopers, recreanten en bedrijventeams. In de afgelopen jaren is het aantal bedrijventeams maar liefst vervijfvoudigd. De loop is hiermee een aansprekend evenement van het regionaal committee UNICEF Amsterdam geworden.

De Olympisch Stadionloop wordt georganiseerd door UNICEF Amsterdam en atletiekvereniging Phanos. De loop maakt onderdeel uit van het Rondje Mokum, een serie hardloopwedstrijden in en rond Amsterdam. De loop begint en eindigt in het Olympisch Stadion in Amsterdam en voert langs de Bosbaan en door het Amsterdamse bos. De afstanden voor volwassenen liggen tussen de 4 en 10 Engelse mijl, voor de kinderen is er de kidsrun van 1 kilometer.

Met hun deelname ondersteunen de lopers de strijd van UNICEF tegen ondervoeding. Een groot deel van het inschrijfgeld gaat naar projecten die ondervoeding in Guatemala bestrijden. In dit Centraal-Amerikaanse land is bijna de helft van de kinderen jonger dan vijf jaar chronisch ondervoed. Het gevolg hiervan is een achterstand in de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Daarnaast worden steeds meer kinderen in Guatemala getroffen door acute hongersnood. De situatie is zo ernstig dat de Verenigde Naties in maart 2010 hebben opgeroepen om Guatemala te helpen. Aansluitend bij de nationale UNICEF campagne: à¢â‚¬Å“Honger, je moet er niet aan denken, je moet er wat aan doen!à¢â‚¬ geeft UNICEF Amsterdam samen met atletiekvereniging Phanos gehoor aan die oproep en biedt hardlopers de mogelijkheid om te helpen.

Meer informatie voor lopers en/of supporters is te vinden op: www.olympischstadionloop.nl
Op deze website staat ook vermeld hoe u als vrijwilliger uw bijdrage kunt leveren.

Voor meer informatie:
à¢â‚¬¢ Marijn Sissingh ([email protected]) of Jan Olivier Kuijkhoven ([email protected])

Noot voor de redactie:

Aanmelden voor persaccreditatie kan via Rachel Morssink PR/Communicatie Olympisch Stadionloop voor UNICEF, ([email protected])