Juist nu is een uitgelezen moment om je eigen klusbedrijf te starten, aldus Albert Schoonderbeek, directeur van De Vakman Formule Partner BV. Vanuit het landelijke servicekantoor voor de 70 aangesloten Vakmannen is hij stellig in zijn mening. Het onderhoud en renovatie deel van de markt biedt volop kansen voor goede ondernemende allround Vakmannen. De overheid helpt ook nog een handje mee door middel van subsidies en BTW voordelen.

De Vakman BV krijgt veelvuldig de vraag van potentiële starters of het wel een gunstige tijd is om je eigen klusbedrijf te beginnen. Klusbedrijven zijn actief in het onderhoud-en renovatie deel van de bouw. De kredietcrisis treft met name de nieuwbouw. Alle negatieve verhalen van ZZP‘˜ers ten spijt, zij zijn veelal actief de nieuwbouw en niet in onderhoud-en renovatie.
Huizenbezitters denken niet meer primair aan de verkoop van hun woning, dat brengt immers extra kosten met zich mee. De banken staan niet te springen om een andere duurdere woning te financieren. Er wordt daarom steeds meer gekozen om in de bestaande woning te blijven en deze te renoveren en te moderniseren, bijvoorbeeld door energiebesparende bouwkundige aanpassingen in combinatie met slimme installaties, een nieuwe keuken of badkamer. Dat is juist het werkterrein van De Vakman. De traditionele aannemer is door zijn overhead veelal te duur en profiteert hier nauwelijks van, eenmansbedrijven des te meer.

Door de toenemende bekendheid à©n het uitgekiende marketingbeleid van De Vakman komen bij het servicekantoor van de Vakman steeds vaker aanvragen voor grotere klussen binnen. De klanten worden wel steeds kritischer en vragen meer offertes aan. Dit is nou juist het moment om je goed te presenteren en te onderscheiden van je concurrenten. Hiervoor heeft een aangesloten Vakman een uitgebreid pakket aan mogelijkheden tot zijn beschikking. De Vakman met de slogan à¢â‚¬klussen met garantieà¢â‚¬ biedt dus meer zekerheid en waar zijn geld. Ook kiezen klanten vaker voor De Vakman omdat er een betrouwbare centrale serviceorganisatie en brancheorganisatie als de VLOK er achter staat. ´Dat is nou echt; ´klussen met garantie‘˜, aldus Albert Schoonderbeek. ´

Een veelzijdige Vakman is echt een zelfstandig ondernemer die de kansen benut die de markt hem biedt. Hij is baas van zijn eigen bedrijf en dat houdt hem en zijn serviceorganisatie scherp. Hij heeft de beschikking over een ´ondernemende gereedschapkist‘˜ met allerlei mogelijkheden om te scoren bij de klanten. Hij is niet zoals ZZP‘˜ers afhankelijk van een beperkt aantal vaste opdrachtgevers. Hij spreidt zijn risico‘˜s beter door zijn gevarieerde particuliere klantenkring. Verder kan hij beter concurreren en houdt hij meer over omdat hij over goede centrale inkoopcondities en netwerken beschikt. Daarnaast wordt een Vakman professioneel gecoached op financieel en commercieel gebied door zijn eigen bedrijfsadviseur. Door een uitgekiend trainingsprogramma leert hij de kneepjes van het ondernemerschap en blijft hij bij op breed vaktechnisch gebied. Daardoor is bij aangesloten Vakmannen het slagingspercentage ruim 95 %.Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat dit và©à©l hoger ligt dan het gemiddelde van 60%, binnen de branche.
Voor meer informatie omtrent eigen klusbedrijf starten www.devakman.info of bel 033-4567920

Bron: De Vakman FP BV Jan 2010