ICT-managers hebben een luxeprobleem. Door verder opgeschroefde budgetten, wordt hun takenpakket alleen maar groter. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Topmanagement & ICT onder CIO’s en ICT-managers, uitgevoerd door Management Scope en Giarte.

 

Er wordt stevig geïnvesteerd in nieuwe software en systemen dit jaar, dankzij meer ruimte in de ICT-budgetten. Er is inmiddels zoveel in gang gezet, dat de ICT-manager alle zeilen bij moet zetten om de ontwikkelingen in goede banen te leiden.

ICT-organisaties hebben het te druk voor innovatie. Doordat bedrijven sterk afhankelijk zijn geworden van ICT, wordt er een zwaar beroep gedaan op de ICT-organisatie. Niet alleen zijn er meer projecten, bovendien verwachten interne en externe klanten een proactieve houding. Doordat er meer wordt uitbesteed, krijgt de ICT-organisatie bovendien andere taken op zijn bord.

Er wordt in 2008 weer stevig in ICT geïnvesteerd. Bijna de helft van de ICT-managers verwacht een stijging van het budget, één op de acht voorziet zelfs een verhoging van meer dan tien procent. De portemonnee wordt in 2008 vooral getrokken voor het beheer van ERP-systemen, de aanschaf van nieuwe standaardsoftware en de integratie van dat alles in de ICT-organisatie. De uitgaven voor integratie nemen, net als vorig jaar, het sterkst toe.

De complete onderzoeksgegevens zijn online te lezen op www.managementscope.nl

 

 

Noot voor de redactie:  voor vragen en / of opmerkingen kunt u contact opnemen met Quinty Danko, hoofdredacteur Management Scope 020 311 37 91 [email protected] of KilRae de Boer, webredacteur Management Scope 020 496 56 84 [email protected]