(Persbericht) Een beetje smokkelen met je gewicht mag, als je aan het daten bent. Dat vinden leden van datingsites Match4Me en 50PlusMatch, zo blijkt uit onderzoek. Meer dan 550 online-daters vulden een anomieme vragenlijst over betrouwbaarheid in.
Wie onjuiste foto‘˜s plaatst of smokkelt over leeftijd of het hebben van kinderen, loopt het grootste risico op een afknapper. Als daar een goede reden voor is, kan de klik echter alsnog ontstaan.

Waarborg
De sites Match4Me en 50plusmatch hebben dit onderzocht nu ze het Thuiswinkel Waarborg mogen dragen. à¢â‚¬Å“Experts hebben vastgesteld dat onze sites op een betrouwbare manier worden beheerd,à¢â‚¬ zegt eigenaar John Meuffels. à¢â‚¬Å“Uit dit onderzoek blijkt dat de leden die eerlijkheid ook van elkaar verwachten.à¢â‚¬

Betrouwbaar
Een overgrote meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan nooit onjuiste informatie over zichzelf te hebben gegeven en dat ook nooit te willen gaan doen. Wat men van zijn ´date‘˜ wel accepteert, is als er een beetje is gesmokkeld met het gewicht. Smokkelen over lengte wordt al minder geaccepteerd.

Dit moet kloppen
Mensen willen graag dat de volgende elementen in elk geval goed zijn ingevuld:

1 Foto
2 Leeftijd
3 Kinderen
4 Opleiding

Ongeveer de helft van de deelnemers heeft weleens tijdens een date gemerkt dat de ander onjuiste informatie had gegeven. Voor ongeveer dertien procent van de ondervraagden is de date dan ook meteen afgelopen.

Toch kunnen sommige mensen het niet laten om soms een beetje te smokkelen. Dat gebeurt soms, met name op de kenmerken gewicht, leeftijd en roken.

Extra check
à¢â‚¬Å“Match4me en 50plusmatch bieden leden als extra service de mogelijkheid om hun profiel te laten controleren,à¢â‚¬ vertelt Meuffels. à¢â‚¬Å“Als leden ons een kopie van hun paspoort of rijbewijs sturen, kijken wij of de ingevulde leeftijd en de foto kloppen. Wie dat aanvraagt, krijgt een stempeltje ´gecontroleerd lid‘˜ op zijn profielpagina. Daar is best belangstelling voor.à¢â‚¬

Over Match4Me
De sites Match4Me.nl en 50plusmatch.nl zijn toonaangevende spelers binnen online dating voor hoogopgeleiden en actieve 50 plussers in Nederland. Ze maken onderdeel uit van MatchMedia BV en zijn ambitieus. MatchMedia BV is naast Nederland ook actief in BelgieàŒË†, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Ondanks het internationale karakter van MatchMedia BV ligt de focus altijd op de lokale markt, en doelgroep gericht werken geldt daarbij als norm.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular