Maastricht, 18 december 2009
Een franchiseformule voor accountantskantoren bestond tot op de dag van vandaag nog niet. Daar is verandering in gekomen door de lancering van de franchiseformule Online Accountants MKB; een noviteit binnen de sector.

Accountants (RA/AA) en Administrateurs krijgen de kans om als ondernemer aan de slag te gaan binnen het nieuwe concept, ook wel à¢â‚¬Å“het papierloze accountantskantoor van de toekomstà¢â‚¬ genaamd. De ontwikkeling, inrichting en het testen van de formule heeft 3 jaar in beslag genomen. De tijd voor lancering is nu rijp. Ondanks de zeer recente start, is deze maand de 4e vestiging geopend.

De tenaamstelling onthult de activiteiten, namelijk digitale dienstverlening door accountants aan het midden- en kleinbedrijf. Het maakt niet uit of de franchise ondernemer startend of gevestigd is, in beide gevallen is een ruime mate van zelfstandigheid geboden zodat hun bevlogenheid intact blijft. Het grote voordeel voor startende accountants of bestaande accountantskantoren is de naadloze overgang van de traditionele periode naar het internettijdperk; aansluiting bij Online Accountants MKB levert hen immers een kant-en-klaar virtueel kantoor op.

Ondernemers die instappen in de nieuwe formule, krijgen een compleet ICT pakket tot hun beschikking en daarboven een, op de accountancy toegespitst, marketingplan. Voorts kunnen zij rekenen op salesactiviteiten vanuit de Franchiseorganisatie.
De ondernemer is bovendien verzekerd van goedkeuring van de betrokken autoriteiten; die zijn namelijk al ingesteld op de naderende, totale digitaliseringslag in de accountancysector.

Pascale Petiet AA, oprichtster van Online Accountants MKB, besefte dat het bestaansrecht van kleine accountantskantoren door de nieuwste ontwikkelingen in het gedrang komt. à¢â‚¬Å“De onvermijdelijke overstap naar digitale boekhouding maakt het voor de kleine accountantskantoren steeds lastiger om concurrerend te kunnen blijven. Ik wil hen helpen dit te voorkomen en ze tegelijkertijd een stevigere marktpositie geven. Zodoende is het initiatief tot franchise ontstaan. De positie van het kleine, aangesloten accountantskantoor wordt significant versterkt door gebruikmaking van de know how binnen de franchiseformuleà¢â‚¬, aldus Petiet.

Om de formule nader toe te lichten organiseert Online Accountants MKB vanaf medio januari 2010 een aantal voorlichtingsbijeenkomsten door het hele land. Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich aanmelden door een e-mail te zenden naar: [email protected]

Voor meer informatie kan men de website bezoeken: www.onlineaccountantsmkb.nl en www.onlineaccountants.nl