Marktleider Pneus Online lanceert twee nieuwe websites

Pneus Online, een van de grootste online bandenverkopers in Europa, heeft twee nieuwe webwinkels met ruim 1 miljoen verschillende banden en andere autoaccessoires geopend in Nederland en België. Daarmee is de enorme online voorraad banden en de online encyclopedie met informatie en adviezen over banden voor het eerst beschikbaar voor de Nederlandse en Vlaamse markt.

Pneus Online werd in 2001 opgericht in het Zwitsers Genà¨ve door Alexis Nerguisan, zelf fervent autoracer. Toen Internetbedrijven wereldwijd in crisis verkeerden, startte hij de eerste online shop voor auto- en motorbanden in Frankrijk. Die was van meet af aan een groot succes en het bedrijf groeide door heel Europa. In 2002 verkocht hij 600 banden, in 2006 al 100.000 en dit jaar stevent hij af op 200.000 verkochte banden. De afgelopen twee jaar steeg de omzet met 150 procent. In Frankrijk is Pneus Online marktleider. Sinds 2001 is het bedrijf vertegenwoordigd in Spanje, Duitsland, België (Wallonië), Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg, Italië en Portugal.

,,De reden om naar Nederland en België te komen is dat in die landen steeds meer mensen online kopen. Wij verwachten dat onze succesformule ook hier aanslaat,à¢â‚¬ zegt Kevin Castalain, verantwoordelijk voor de internationale webmarketing van Pneus Online. Die formule behelst het snel leveren van kwalitatief goede banden voor een lage prijs, ook voor de bekende merken. Mensen kunnen die aan de deur af laten leveren of laten monteren bij een van de 13.000 Europese montagecentra waar Pneus Online mee samenwerkt.

Niet alleen consumenten bestellen hun banden online, ook garages bestellen hun banden op de website. Daarnaast zijn er accessoires als sneeuwkettingen en zelfs compressors te koop.
Pneus Online is niet alleen een webshop, maar biedt ook een bandenencyclopedie met informatie en adviezen over markeringen op de banden, last- en snelheidsindexen, banden verwisselen, inrijden en slijtage, afmetingen of montage. ,,Zo kunnen mensen eerst uitzoeken wat voor banden ze nodig hebben en die daarna bestellen op de website,à¢â‚¬ legt Castelain uit.

Meer informatie: Nederlandse site www.banden-pneus-online.nl en Belgische site www.banden-pneus-online.be

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kevin Castelain van Pneus Online tel: +41 (0)22 342 03 55, e-mail : [email protected]