Amsterdam, 26 mei 2009 Uit onderzoek blijkt dat consumenten hun boeken graag online kopen. Auteurs spelen handig in op deze trend door steeds vaker hun boek zelf online uit te geven en te verkopen. Ook de website Pumbo.nl (www.pumbo.nl) merkt dit jaar een duidelijke groei in het aantal auteurs en verkopen. Op Pumbo.nl kunnen auteurs eenvoudig hun script uploaden en een eigen boek uitgeven en verkopen. Zonder tussenkomst van een uitgever. Bestellingen en het voorraadbeheer worden afgehandeld en verzorgd door de experts van Pumbo.nl. Hierdoor worden er kosten bespaard en hogere marges voor de auteurs gegarandeerd.

Enorm potentieel aan schrijftalent

à¢â‚¬à…“Ook de recente jaarcijfers van de Koninklijke Boekverkopersbond laten zien dat de boekverkoop via internet een sterke stijging vertoont, stelt Yordy Spoor van Pumbo.nl, het online platform voor auteurs om zelf een boek uit te geven. à¢â‚¬à…“Wij merken dan ook een duidelijke toename van het aantal auteurs en sales via Pumbo.nl. Nederland bezit een enorm potentieel aan schrijftalent. Dagelijks publiceren zij een veelheid van artikelen, verslagen, postings en reviews. Deze zogenaamde ´user generated content´ is vaak van een dermate goede kwaliteit dat zij een uitstekende basis vormen voor een boek. à¢â‚¬à…“We zien dan ook dat deze auteurs zich bij ons aanmelden en gericht advies willen ontvangen over het uitgeven van een eigen boek.

Gemak is een voorwaarde

Op Pumbo.nl bepalen de auteurs zelf de inhoud van hun boek. à¢â‚¬à…“Wij zijn geen uitgever, vervolgt Spoor. à¢â‚¬à…“Met Pumbo.nl bieden wij iedere auteur een uniek online platform voor het uitgeven en verkopen van een eigen boek. Gemak is daarbij een belangrijke voorwaarde, immers veel goede boeken bereiken niet het publiek vanwege de vele eisen van een traditionele uitgeverij en dat willen wij juist nu zien te voorkomen! Naast een eigen boek uitgeven en beheren krijgt de auteur ook zijn eigen verkooppagina op Pumbo.nl. Deze kan worden ingezet voor de online promotie van het boek. Samen met de parate online marketing kennis van Pumbo.nl zorgt dit er voor dat auteurs volop profiteren van de sterke boekverkoop via internet.

Over Pumbo.nl

Pumbo.nl is ontwikkeld door 2 ondernemers, Wouter Vink en Yordy Spoor. Sinds 3 jaar runnen zij samen Vior Webmedia. Het mediabedrijf bouwt websites voor verschillende succesvolle bedrijven, levert CRM-systemen en is actief in de verkoop van digitale boeken. Met Pumbo.nl bezitten zij een platform die zowel in de opkomende vraag naar digitale boeken voorziet, als in de traditionele wijze van geprinte boeken. Met Pumbo.nl worden beide verkoopkanalen optimaal ingezet.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yordy Spoor, mede-eigenaar Pumbo.nl, telefoon 020 - 2400 624, e-mail [email protected]