Oud-Beijerland, 06 maart 2008 - Ieder jaar worden meer reizen en vakanties via het internet geboekt. Het is geen overbodige luxe meer om te weten of het bedrijf achter de website bij het ANVR aangesloten is of andere zekerheden biedt.

 

 

De zoekmachine en startpagina www.zoekveilig.nl heeft met toestemming van het ANVR online reisaanbieders gecontroleerd op het ANVR lidmaatschap. Tijdens de controle bleek misbruik van het ANVR logo weinig voor te komen. Opvallend is wel dat het voor de consument niet altijd eenvoudig is om het bedrijf achter de website te achterhalen of om de geldigheid van het lidmaatschap te controleren. 

Om het zoeken van een vakantie op internet zo veilig mogelijk te maken zijn ook een groot aantal websites op onder andere SGR en het Calamiteitenfonds gecontroleerd. Met een eenvoudige zoekopdracht in de zoekmachine van zoekveilig.nl is het hierdoor mogelijk geworden om vooraf te zien welke zekerheden geboden worden. Ook bij willekeurige andere zoekopdrachten worden de bekende zekerheden en waarborgen getoond. Zoals iDEAL, CBW, Thuiswinkel, Groenkeur en FOCWA. Kortom, keuzevrijheid, maar dan wel bewust.

ZoekVeilig is een zoekmachine en een startpagina waarbij de bezoeker vanaf de eerste pagina een bewuste keuze kan maken om een website met of zonder zekerheden te willen aanklikken. Websites die wel aangesloten zijn bij een zekerheid en waarbij dit nog niet is vermeld, kunnen zich gratis laten controleren.