(Persbericht) PERSBERICHT
Geldrop, 1 september 2010

Organisatie Groep Zuid (OGZ), organisator van onder meer de regionale Beroepskeuzebeurzen en Onderwijsbeurs Zuid-Nederland lanceert eind november het vernieuwde online portal www.studeren.in.
Naar aanleiding van het project studeren.in is gebleken dat er op dit moment meer behoefte bestaat aan een online platform dan aan een beurs. Als organisatie is het de taak om te luisteren naar de behoefte in de markt en dat heeft OGZ dan ook doen besluiten om voor komend schooljaar hier gehoor aan te geven en niet te kiezen voor het offline product à¢â‚¬Å“de beurs studeren.inà¢â‚¬ maar voor het online product à¢â‚¬Å“de virtuele vertalingà¢â‚¬ hiervan.

Met de virtuele vertaling in plaats van een visuele vertaling van een concept slaan we als organisatie een nieuwe weg in. Spannend maar ook logisch; wij als organisatie bepalen immers niet wat en hoe er georganiseerd wordt dit bepaald de markt. Hier blijkt een duidelijke behoefte te liggen, aan ons hier naar te handelen. Dit internetplatform onderscheidt zich door een compleet overzicht te bieden van alle studiemogelijkheden binnen het hoger onderwijs in combinatie met nuttige informatie over de vele studentensteden die Nederland rijk is. à¢â‚¬Å“Want een student baseert zijn studiekeuze niet alleen op de opleiding. Maar, heel belangrijk, ook op de stad en de regio waar hij of zij gaat studerenà¢â‚¬, aldus Saskia Holterman.

De functionaliteiten op studeren.in zorgen ervoor dat er op een eenvoudige, logische wijze naar een passende studie en bijbehorende stad gezocht kan worden. Middels de heldere navigatie kan er makkelijk geswitched worden tussen deze studies en steden. In no time heeft men een quickscan over een studie en wat een stad te bieden heeft op het gebied van huisvesting, studentenverenigingen, uitgaan enz.
Bovendien wordt de site uitgebreid met een forum, waar scholieren en studenten ervaringen kunnen delen.
Daarnaast zal studeren.in ook offline activiteiten kennen in de vorm van de verkiezing ´Studentenstad van het jaar‘˜ en in de toekomst de beurs studeren.in. Dà© landelijke vakbeurs voor (toekomstig) bachelors, masters en hun stad.

Medio November is het volledige aanbod te vinden op www.studeren.in

Reeds geplande beursagenda onderwijs- en beroepskeuzebeurzen
Onderwijsbeurs Zuid-Nederland 1 & 2 oktober 2010 Beursgebouw Eindhoven
Beroepskeuzebeurs West-Nederland 5 & 6 november 2010 Expo Rijswijk
Beroepskeuzebeurs Midden-Nederland 10 & 11 december 2010 Jaarbeurs Utrecht
Beroepskeuzebeurs Groot-Amsterdam 2 & 3 februari 2011 Amsterdam RAI
Studiebeurs West-Nederland 18 & 19 november 2011 Ahoy Rotterdam

NOOT AAN DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Organisatie Groep Zuid bv
Contactpersoon: Saskia Holterman
Nuenenseweg 167
5667 KP Geldrop
The Netherlands
Tel: +31 (0)40 297 94 94
E-mail: [email protected]