Afgelopen week is er historie geschreven. Er is een vermogen betaald voor een sloopauto. Maar liefst € 230.000 is er uitgegeven voor een auto die lang op de bodem van het meer Lago Maggiore heeft gelegen.

Een Nederlandse autoverzamelaar legde dit bedrag neer voor de bijzondere Bugatti Brescia Type 27. De geschatte waarde van deze sloopauto was ruim € 70.000, dit bedrag hebben ze echter in de veiling weten te meer dan verdriedubbelen. De koper zal de auto niet opknappen maar in deze staat tentoonstellen in een museum in de VS.

Verhaal achter de sloopauto
De waarde van deze auto is vooral bepaald door het unieke verhaal dat er achter schuilgaat. Deze auto heeft sinds 1920 op de bodem gelegen van het meer dat is gelegen tussen Italië en Zwitserland. Een Franse architect heeft de auto in de jaren ‘˜20 het meer in geduwd om onder de invoerbelasting uit te komen. Onlangs werd de auto vanaf 53 meter diepte opgetakeld om geveild te worden voor een stichting tegen zinloos geweld.

Stichting zinloos geweld
Het volledige bedrag gaat naar de Damiano Tamagni Foundation, vernoemd naar Damiano Tamagni die in 2008 om het leven kwam vanwege drie Zwitserse hufters die het nodig vonden de 22-jarige student zonder aanleiding in elkaar te beuken. Zijn vader heeft de stichting opgezet en zal deze nu kunnen financieren met de de veilingopbrengst.

De achterliggende reden is dat Tamagni vaak ging duiken met zijn vader en dan regelmatig de verzonken Bugatti bezocht. Er bestaat een kans dat we deze roestbonk binnenkort op Nederlandse bodem mogen verwelkomen, want er gaan geruchten hij te bewonderen zal zijn op de Tefaf (kunstzinnige verzameling kunst) in Maastricht.

Sloopauto verkopen via veiling
Een sloopauto verkopen is vaak nog niet zo eenvoudig. In bovenstaand geval is de auto geveild tijdens een veiling in een veilinghuis. Voor heel bijzondere auto‘˜s is dat een goede oplossing. Voor de meer normale auto‘˜s is er ook een mogelijkheid de auto via internet te veilen.

Gratis autoveiling
Sloopauto.com kan dan een oplossing zijn. Nadat je de auto hebt aangemeld op Sloopauto.com zal een team van meer dan 1.500 autobedrijven, autosloperijen en autodemontage bedrijven de auto bekijken. Tijdens een 48-uurs online veiling zullen deze autoinkopers tegen elkaar opbieden waarna het hoogste bod gratis en vrijblijvend wordt teruggekoppeld naar de eigenaar. Deze kan de auto nu verkopen met een druk op de ´Nu auto verkopen‘˜ button in de e-mail.

Nationale Sloopregeling
Zoals je ziet brengt de sloopauto zo een stuk meer op dan de € 750 tot € 1.000 die je krijgt als je gebruik maakt van de Nationale Sloopregeling.

Voor deze en meer artikelen kijk je op de auto verkopen tips website AutoVerkopenTips.nl.