Rotterdam - Door middel van een pre-assessment kan het aantal onnodige sollicitatiegesprekken drastisch worden verlaagd.

In de huidige arbeidsmarkt hebben pas afgestudeerde HBO en WO studenten het zwaar met het vinden van een baan. Om de kansen te vergroten worden er vele sollicitaties de deur uit gedaan. Met als gevolg dat men vaak wordt teleurgesteld met een negatief antwoord.

Hier wil de website Kiesjewerkgever.nl wat aan gaan doen. De werkzoekenden kunnen online een gratis pre-assessment maken dat ingaat op je persoonlijkheid, competenties en cultuur. De resultaten worden samen met het CV in een talentenpool gezet. De werkgevers geven aan wat voor een type persoon met welke achtergrond ze zoeken en een online applicatie koppelt dit meteen aan een aantal kandidaten. Het doel is het aantal onnodige sollicitatiegesprekken te verminderen en teleurstellingen te voorkomen.

à¢â‚¬Å“Een goede match hangt zwaar af van de persoon - organisatie en persoon functie fit. Dit brengen wij in kaart voordat er à¼berhaupt een sollicitatiebrief is verstuurd. Op deze manier zullen de werkzoekenden alleen benaderd worden door werkgevers die goed bij hun passen. Uiteindelijk kan dit zowel de werkzoekende als de werkgever enorm veel tijd besparen op het voeren van onnodige sollicitatiegesprekkenà¢â‚¬. Aldus Huub Zijlstra, initiatiefnemer van Kiesjewerkgever.nl.

Het online karakter van dit concept maakt het erg toegankelijk voor werkzoekenden. Het maken van het pre-assessment kan thuis en neemt maar 45 minuten in beslag. Werkzoekenden kunnen zich op Kiesjewerkgever.nl gratis aanmelden voor de talentenpool.

Website: http://www.kiesjewerkgever.nl