à¢â‚¬à…“Van de kredietcrisis hebben wij geen last!

BERLICUM - Het gaat hard met internetbedrijf XIB. Een half jaar geleden waren er bij de Berlicumse onderneming nog maar vier man in dienst, nu zijn dat er al twaalf en voor het einde van het jaar is dat aantal gegroeid tot 20. En het einde is nog niet in zicht.

De snelle expansie komt vooral door de grote vraag naar webwinkels. Directeur Bas van Heertum: à¢â‚¬à…“Door de financiele crisis bezuinigen veel bedrijven op advertenties in traditionele media. Gelijktijdig nemen de verkopen op internet steeds meer toe. Juist in deze moeilijke tijden verleggen steeds meer bedrijven hun activiteiten naar internet. Adverteren op internet loont de moeite. Je kunt het aantal bezoekers en verkopen op via internet heel precies meten.

Het bedrijf verwacht niet dat er sprake is van een tijdelijke opleving in de markt. Vrees voor een herhaling van de internetzeepbel van tien jaar geleden is onterecht. Van Heertum: à¢â‚¬à…“Er zijn heel veel cowboys op internet die snel geld willen verdienen door een bepaald element uit de internetketen aan te bieden. XIB zorgt voor een compleet pakket aan producten en diensten op het gebied van internet. Wij bouwen niet alleen websites, maar zorgen ook voor een vaste stroom bezoekers door het optimaliseren van de vindbaarheid in de toonaangevende zoekmachine Google. Ook betaalsystemen, SMS-diensten en voorraadbeheer kunnen online worden geregeld. Wij werken met korte contracten en adviseren ook als een bepaalde strategie niet goed zou werken. Uiteindelijk hebben we meer aan tevreden klanten die blijven terugkomen. Kwaliteit gaat boven snel geld verdienen.

XIB zetelt in een ruim ingericht kantoorpand in Berlicum. Vandaaruit worden bedrijven in heel Nederland en zelfs daarbuiten bediend. Veel van de nieuwe werknemers zijn als student in aanraking gekomen met XIB. à¢â‚¬à…“We hebben het XIB-talent-scouting opgezet waarbij studenten tijdens hun stage enerzijds werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en anderzijds toewerken naar een vaste baan. We zijn doorlopend op zoek naar nieuw en jong talent. Inmiddels hebben we al een mooie mix aan technici, vormgevers en adviseurs. Samen proberen we op de stoel van de ondernemer te gaan zitten en te bedenken hoe hij of zij via internet geld kan verdienen of meer bezoekers kan krijgen. Dat is elke dag weer anders!.