(Persbericht) BREDA - Sinds afgelopen week heeft Nederland er weer een nieuwe onderneming bij. Het bedrijf Sjiep en Better S.C. wordt gerund door acht tweedejaars studenten van de Avans Hogeschool in Breda. Ze verkopen mp3-oordopjes via hun website. Per verkocht paar schenken ze een condoom aan jongeren in Afrika.
In september hadden ze zich vrijwillig opgegeven om mee te doen aan een project waarbij, met behulp van de organisatie Jong Ondernemen, een bedrijf zou worden opgericht. Na goedkeuring van het ondernemingsplan zijn ze begonnen met de voorbereidingen en inmiddels is de tijd aangebroken om te gaan verkopen.
Het bedrijf verkoopt mp3-oordopjes en heeft een bijzondere theorie. Ze gaan namelijk uit van een ´voor-jongeren-door-jongeren-concept‘˜. Niet alleen zijn ze zelf allemaal jongeren, ze richten zich ook voornamelijk op jongeren. Om in contact te komen met jongeren maken zij onder andere gebruik van social networks en een pakkende website met de naam ´www.ikwiloordopjes.nl‘˜. De jonge ondernemers wilden met hun bedrijf ook graag een goed doel steunen. Hierdoor kwamen ze op het idee om te helpen bij de bestrijding van AIDS/HIV, een ziekte waar voornamelijk jonge mensen het slachtoffer van zijn. AIDS komt het meest voor in Afrika. Om de jongeren daar te helpen zich te beschermen tegen deze ziekte is de actie bedacht om per verkocht paar oordopjes een condoom te schenken aan jongeren in Afrika.
De jonge ondernemers zien het als een goede mogelijkheid voor jongeren om een goed doel te steunen. ‘˜Je koopt namelijk twee producten: goede oordopjes voor jezelf en een condoom voor jongeren in Afrika.‘˜ Op de website van de onderneming kan met IDEAL betaald worden en de oordopjes worden binnen drie werkdagen thuisbezorgd. ´Simpel, goedkoop, betrouwbaar en snel in huis‘˜. Aldus de jonge ondernemers.

Contact: [email protected]