(Persbericht) Een nieuwe tocht door Queensland brengt bezoekers naar de Nywaiga, de oorspronkelijke bewoners rondom Ingham

Toeristen kunnen in het noorden van Queensland kennismaken met het leven van de Aboriginals. De plaatselijke touroperator Kookaburra Tours organiseert dagtochten naar de Mungalla Station. Hier wonen de Nywaigi, de inheemse volksstam van het bos- en bushland rondom de stad Ingham (vier uur rijden ten zuiden van Cairnes).

Hier komen bezoekers meer te weten over de geschiedenis van het inheemse volk, bijvoorbeeld over de vraag hoe de Aboriginals hun taal konden behouden. Bovendien vertelt de tentoonstelling à¢â‚¬Å“Captive Lives: Looking for Tambo and his Companionsà¢â‚¬ op de Mungalla Station de geschiedenis van leden van de volksstam die tot ver in de 19de eeuw als à¢â‚¬Å“boemerang-werpende-kannibalenà¢â‚¬ aan circussen in Europa werden verkocht, alwaar ze zonder geld en papieren weerloos aan de circusdirecteuren waren overgeleverd en vaak stierven aan de gevolgen van de ziektes veroorzaakt door het Europese klimaat waaraan ze niet gewend waren.

De à¢â‚¬Å“Aboriginal Cultural Experienceà¢â‚¬ vindt altijd zaterdags plaats. De deelnemers aan de tocht nemen ook een kijkje in het Tyto Wetlands Centre. Dit centrum ondersteunt de instandhouding van het gelijknamige en het grootste drasland van Australië. De reisleider Tony O‘˜Connor komt uit Townsville en is een groot kenner van de plaatselijke geschiedenis en de flora en fauna in het gebied rondom Ingham. Tijdens twee andere tochten bezoeken de toeristen in de Outback de stad Charters Towers en in het tropische achterland de Wallaman Falls, de met 305 meter grootste waterval in Australië.

Alle dagtochten beginnen en eindigen in Townsville. Deelnemers worden ´s morgens om 8 uur bij hun hotel opgehaald en tegen een uur of vijf ‘˜s middags weer naar het hotel teruggebracht. De dagtocht kost voor volwassene omgerekend ongeveer € 82,00. Kinderen betalen € 35,00. De lunch is in de prijs inbegrepen.

Meer informatie op www.KookaburraTours.com.au en op www.MungallaAboriginalTours.com.au Algemene informatie over Queensland op www.queensland-australia.eu.