Amsterdam 12-04-2010
PERSBERICHT
OpenCeilings brengt verfrissend alternatief voor het standaard systeemplafond.
In juni 2009 zijn drie jonge ondernemers gestart met de onderneming OpenCeilings. OpenCeilings levert verlichte fotopanelen die perfect passen in het stramien van het standaard systeemplafond. Op de fotopanelen wordt een weergave van een lucht geprint in combinatie met wolken, bloesem en bomen. Door de speciale daglichtlampen die de fotopanelen van boven verlichten ontstaat er als het ware een dakraam.

De gedachte achter het concept is dat een systeemplafond, hoewel praktisch, niet bepaald bijdraagt aan een aantrekkelijk interieur. Waar een systeemplafond vaak een benauwend effect heeft, creëert de OpenCeiling ruimte en geeft het een unieke uitstraling aan het interieur.
De OpenCeiling komt goed tot zijn recht in ziekenhuizen en andere medische faciliteiten. Een sterk opkomend concept binnen de zorg is de zogenaamde ´Healing Environment‘˜. Het idee achter een healing environment is dat de omgeving een wezenlijke invloed heeft op het genezingsproces van een patiënt. Meerdere onderzoeken en rapporten hebben aangetoond dat licht, ruimte en vooral natuurlijke elementen stressverlagend werken. Dit heeft een positieve uitwerking op het genezingsproces van patiënten. OpenCeilings voegt al deze elementen samen in zijn product en draagt zo bij aan het creëren van een healing environment.

De oprichters van OpenCeilings merken ook dat bedrijven veel interesse tonen in de OpenCeiling voor in hun kantoorgebouwen. Bedrijven zien de OpenCeiling vaak als een onderscheidend designelement in ontvangst- of vergaderruimtes of om individuele werkplekken zonder directe toegang tot daglicht te verlichten.
In de Millennium Tower van Reed Elsevier in Amsterdam draagt OpenCeilings bijvoorbeeld bij aan het creëren van creatieve en frisse werkplekken op de acht Elsevier verdiepingen.

Contactinformatie:
OpenCeilings
www.openceilings.nl
Tel: 020-8202190