(nvdr:persartikel vrij vertaald door AJM Technologies S.A. (Groot Hertogdom Luxemburg) en Neobis ICT Dienstverlening BV, alle rechten voorbehouden aan OpenERP sa)

Vandaag kondigt OpenERP, de modulaire business software leverancier, aan dat het 3 miljoen euro investeringsgeld heeft opgehaald. De investeerders zijn Sofinnova Partners, vertegenwoordigd door Olivier Sichel, en de Iliad's managers, Xavier Niel en Olivier Rosenfeld. De verworven investeringen zullen OpenERP toelaten haar ambitie te realiseren om wereldwijd à©à©n van de toonaangevende business suite softwareleveranciers te zijn.
 
De strategie van OpenERP is gebaseerd op een uniek ecosysteem dat de middelen van de Open Source gemeenschap, die van het partnernetwerk en die van de software-uitgever combineert. De gemeenschap (« community ») draagt bij tot de voortdurende ontwikkeling van de OpenERP oplossing. De partners leveren het maatwerk naar behoefte van de klant van de betreffende partner en leveren daarbij de ondersteuning. De software uitgever staat borg voor de kwaliteit van de software en de continuïteit van het project zodat het toekomstzeker is.
 
De laatste jaren heeft OpenERP een enorm snelle groei doorgemaakt, die echter volledig zelf bekostigt is met beperkte financiële middelen. Het aantrekken van deze investering vormt een beslissende mijlpaal in de ontwikkeling van OpenERP. Dit omdat het OpenERP de ruimte geeft om zich meer op haar kernactiviteiten als software uitgever te concentreren in plaats van projectbeheerder.
 
Dit geeft OpenERP meer dan voldoende mogelijkheden om te investeren in onder andere:
* de ontwikkeling van de OpenERP software;
* het werven en opleiden van een wereldwijd partnernetwerk;
* het ontwikkelen van nieuwe diensten zoals onderhoud (« maintenance ») en « Software as a Service » (« SaaS »).
 
We zijn bijzonder trots investeerders van deze kwaliteit te hebben gevonden, die een heel goed inzicht hebben van wat er op het spel staat, de randvoorwaarden en de doelstellingen met betrekking tot Open Source software. En inderdaad, zoals de investeerders zeer selectief zijn, zo ook OpenERP in het vinden van beleggers die onze Open Source visie delen.
 
Het gevolg van deze investering is dat de aanvankelijke bedrijfsnaam van ,de OpenERP software uitgever, Tiny BVBA, omgedoopt tot "OpenERP sa". (nvdr: « sa » staat voor « socià©tà© anonyme » = naamloze vennootschap)

Tijdens dit komende jaar zal de onderneming nieuwe kantoren openen in de Verenigde Staten.
 

Betreffende OpenERP sa
 
Het bedrijf, door Fabien Pinckaers opgericht in 2006; heeft inmiddels reeds vele successen geboekt dankzij een gemeenschap bestaande uit meer dan 300 leden en een netwerk van integratiebedrijven gevestigd in 26 landen. De OpenERP software bestaat uit meer dan 500 modules en kent meer dan 1000 installaties per dag, wat het tot à©à©n van de meest geïnstalleerde softwarepakketten ter wereld maakt.
 
 
Betreffende Sofinnova Partners
 
Sofinnova Partners is een onafhankelijk venture capitalist, gevestigd in Parijs. Tijdens haar 35-jarig bestaan heeft het bedrijf bijna 500 ondernemingen ondersteund in verschillende stadia van ontwikkeling; van de opstartfase, spin-off-starten, tot en met een volledige reorganisatie. Sofinnova Partners werkt samen met Europa's belangrijkste ondernemers in de technologie, biowetenschappen en cleantech sectoren.

Met meer dan 1 miljard Euro aan eigen vermogen, heeft het ervaren team van Sofinnova Partners, voldoende middelen in het bijstaan en ondersteunen van bedrijven in haar investeringsportefeuille. Met als gevolg het ontstaan van marktleiders, van historisch opmerkelijke investeringen, zoals Genentech en Biogen, tot meer recente successen als Actelion, Vistaprint, Corevalve en Fovea.

Als gevolg van haar mondiale manier van denken heeft het bedrijf kantoren in Parijs, Sjanghai en zusterbedrijven in San Francisco en California. Raadpleeg www.sofinnova.com voor meer informatie over Sofinnova's team en portefeuille.

(PS1(nvdr): Xavier Niel en Olivier Rosenfeld zijn in Frankrijk erg bekend door de oprichting en de fenomenale groei van hun telecom & ISP-bedrijf « Free » dat de hegemonie van France Telecom, de historische nationale telecom-leverancier, gebroken heeft. Zij beheren nu de beursgenoteerde groep Iliad, die het vroegere Free omvat.)

(PS2 (nvdr): LD&A, het internationale advocatenkantoor Lorentz, Deschamps en Associà©s, heeft OpenERP sa begeleidt in injectie van vreemd vermogen. Zie ook www.ldaglobal.com)

Voor mediacontact:
OpenERP sa
Aline De Bock
+32 81 81 37 00
[email protected]