Amsterdam, 15 september 2009 - Nova Developments opent in samenwerking met Ter Haar Makelaars nieuwbouwplan à¢â‚¬à…“De Valk aan de Valkenburgerstraat 16 te Amsterdam. De opening, die zal worden gehouden in het artistieke, kunstzinnig ingerichte informatiecentrum gelegen onder de bouwblokken, vind plaats op donderdag 17 september vanaf 18.00 uur.

Nieuwbouwplan à¢â‚¬à…“De Valk bestaat uit 32 luxe appartementen, een gezamenlijke binnenplaats en een parkeergarage. Het is een uniek project aangezien er weinig nieuwbouwprojecten van deze schaal en kwaliteit zijn, die in het centrum gebouwd worden en op een steenworp afstand liggen van het hart van de bruisende stad. Het betreft niet 1 massief blok maar 3 werelden met elk hun eigen sfeer. De architectuur is stijlvol en tijdloos, waarbij de architect bij het ontwerpen zich heeft laten inspireren door de oude, industriële pakhuizen.

Bijzonder aan dit project is de rol die de fotoacademie van Amsterdam speelt. Een aantal jonge, talentvolle fotograven zijn er op uit gegaan en hebben foto´s van de buurt en haar bewoners gemaakt, om zo op hun eigen manier een impressie van de buurt te geven. Een eerste reeks foto´s zal tijdens de feestelijke opening op 17 september getoond worden. De expositie wordt gedurende de verkoop van de appartementen uitgebreid, tevens zal er op een later moment een winnende foto gekozen worden. Op deze manier geeft à¢â‚¬à…“De Valk een podium aan jonge, creatieve mensen en wordt de buurt op een speciale manier bij dit project betrokken.

Tijdens de bouw wordt de commerciële ruimte van het gebouw gebruikt als informatiecentrum. Dit informatiecentrum is verdeeld in een aantal bijzondere ruimtes met elk hun eigen sfeer. Verschillende kunstenaars hebben in deze ruimte de muren voorzien van wallpaintings, op deze wijze stimuleert dit project de creatieve kant van Amsterdam. Wie nieuwsgierig is of interesse heeft in de appartementen kan donderdag 17 september vanaf 18.00 uur de opening bijwonen.

Website: http://www.devalkamsterdam.nl