(Persbericht) Op woensdag 11 mei 2011 start de Opleiding Middelbare Veiligheidskunde van Copla Opleiding Training en Consultants in Hoogvliet en Harderwijk. Inschrijven kan nog.

De MVK is, een prima basis voor een carrià¨re in het veiligheidsvak . De Middelbare Veiligheidskundige Opleiding is een door Hobà©on SKO-erkende dagopleiding op postmbo-niveau. Een mvk-er is van grote waarde voor organisaties die streven naar een verantwoorde veiligheidszorg. De opleiding is bestemd voor functionarissen met een adviserende, coà¶rdinerende of uitvoerende rol ten aanzien van veiligheidszorg.

De opleiding MVK is een praktische allround veiligheidsopleiding waarmee u in alle sectoren aan de slag kunt als veiligheidskundige. Copla onderscheidt zich met persoonlijke aandacht, kwaliteit en helpt u verder op weg binnen het vakgebied.

Resultaat
In de opleiding verwerft u kennis over veiligheid, gezondheid en preventie op het werk. U leert, in samenwerking met anderen, arbozorg te vertalen naar concrete maatregelen in de organisatie. U raakt vertrouwd met het intern communiceren, coà¶rdineren en uitvoeren van taken rond bedrijfsveiligheid.

Dit betekent dat u:
à¢â‚¬¢ Inzicht heeft in organisatie, beleid en zorgsystemen.
à¢â‚¬¢ Knelpunten op het gebied van veiligheid, gezondheid en preventie kunt signaleren.
à¢â‚¬¢ De relevante wetten, normen en richtlijnen kunt vertalen naar adviezen richting de organisatie.
à¢â‚¬¢ Adviezen op een correcte manier (schriftelijk) kunt rapporteren.
à¢â‚¬¢ In staat bent om voorlichting en onderricht te verzorgen.

De Middelbare Veiligheidskunde Opleiding wordt volledig verzorgd in dagonderwijs in kleine groepen van maximaal 16 deelnemers. Zo doen we recht aan het intensieve leerproces, geven ruimte aan interactie en persoonlijke begeleiding.

Doorgroeimogelijkheden
Na het succesvol afronden van de opleiding MVK zijn er volop mogelijkheden binnen het veiligheidsvak. Wij blijven u ondersteunen bij uw persoonlijke ontwikkeling. U kunt bijvoorbeeld aansluitend uw examen VOL-VCA afleggen.

We houden uw kennis up-to-date met bijvoorbeeld onze jaarlijkse vakgroepdag, digitale nieuwsbrief, netwerken en masterclasses. Bovendien kunnen onze consultants u helpen de veiligheid in uw organisatie verder te ontwikkelen. Wanneer u beschikt over een hbo-denkniveau en/of hbo-werkniveau en technische vakkennis kunt u uw opleiding bij Copla vervolgen met de Opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK).

Meer informatie
Wilt u starten op 8 maart of eerst meer informatie? Surf dan naar http://www.copla.nl. Daar vindt u alle informatie. Of bel: 0341-430848.