Wessem, 18/05/2009 - Voor het helpen van webmasters of bedrijven die een penalty van Google toebedeeld hebben heeft Opmax B.V. uit Wessem een handboek geschreven waarmee de penalty ongedaan gemaakt kan worden. Zo wordt het voor de betreffende website weer mogelijk om goede posities te behalen binnen de grootste zoekmachine van Nederland: Google.

"Het herkennen en verwijderen van een penalty in Google is voor de meeste bedrijven erg onduidelijk. Vandaar dit handboek. Meestal weet men niet waarom een penalty toebedeelt wordt aan hun website en daar moet verandering in komen.", aldus Maurice Brand, één van de directeuren van Opmax B.V.

De meest voorkomende oorzaak van een penalty is het inkopen van links op externe websites. Nog maar weinig webmasters, ondernemers en marketeers zijn op de hoogte van het feit dat dit in strijd is met de richtlijnen voor webmasters van Google.

Het nieuwe handboek van Opmax geeft aan hoe men een penalty kan herkennen, wat de oorzaak kan zijn en hoe men de penalty in samenwerking met Google kan verwijderen.

Men heeft wel geduld nodig, want voordat een penalty daadwerkelijk ontkracht is kunnen er zo 3-6 maanden voorbij gegaan zijn, afhankelijk van de situatie.

Download het handboek ‘Penalty Google Verwijderen'

Noot aan redacties:

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Maurice Brand, Opmax B.V., via tel: 0475-85 4994 of [email protected].

Bron: Opmax.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular