De Oranje Trophy is afgelopen vrijdag op tijd aangekomen op De Oranjecamping in Pretoria. 45 avonturiers, in 20 oranje voertuigen hebben in de afgelopen 70 dagen 20.000 km afgelegd. Cadmes sponsort à©à©n van die oranje teams in hun reis. De avonturiers willen op deze manier de andere kant van Afrika laten zien en jongeren daar ondersteunen met sport- en ontwikkelingsprojecten. In Kenia hebben zij een project bezocht, ondersteund door de De 3e Helft.

Sport en ontwikkelingsprojecten
De Oranje Trophy heeft onderweg diverse sport- en ontwikkelingsprojecten bezocht die worden ondersteund door de 3e HELFT van het NCDO. Met de aankomst van de Oranje Trophy komt een einde aan de eerste helft en start de tweede helft: De Oranjecamping. Met deze reis zamelen zij bovendien geld in voor deze projecten. Tot vier jaar na het WK worden deze gebieden vanuit Nederland ondersteund.

Cadmes steunt met dit initiatief Team Chipolopolo, Jurjen de Keyzer (25) en Nathanja van Eijk (26). à¢â‚¬Å“Het is natuurlijk erg leuk om een jong enthousiast stel te steunen maar vooral het doel waar zij voor strijden moedigen wij aanà¢â‚¬, aldus Anoek Schellings, Marketing Manager bij Cadmes. Zelfs het voertuig, een oranje Mitsubishi Pajero, is tot stand gekomen via een bijzondere samenwerking. à¢â‚¬Å“De Pajero was voorheen geel maar door de volledige inzet van de leerlingen van Praktijkschool De Noordhoek is hij nu volledig oranjeà¢â‚¬ aldus Nathanja van Eijk.

Schellings: à¢â‚¬Å“Wij staan er altijd erg voor open om dit soort projecten of bijvoorbeeld in het onderwijs te steunen. Team Chipolopolo is innovatief, energiek, stoer, gedurfd en niet te vergeten oranje en wij sluiten hier ons graag bij aanà¢â‚¬.

3e HELFT www.3dehelft.org
De 3eHELFT, initiatief van het NCDO, is een maatschappelijk platform rondom het WK 2010. Nederlandse sportorganisaties, bedrijven, media en overheidsvertegenwoordigers bundelen hierin hun krachten voor sport en ontwikkeling in Zuid-Afrika. Ook na de kampioenschappen in 2010. Zij wil in Zuid Afrika de leefomstandigheden van kinderen in townships verbeteren met behulp van gratis sportprogramma‘˜s. Doormiddel van deze programma‘˜s leren de kinderen met elkaar samen te werken en krijgen ze voorlichting over gezondheid HIV/Aids.

Cadmes www.cadmes.com
Cadmes heeft diverse vestigingen in de Benelux en Duitsland. Zij is leverancier van CAD/ CAM/ CAE, Robotica en PDM-software. Tevens staat Cadmes haar klanten bij in training, ondersteuning en consultancy. Cadmes levert o.a. SolidWorks, SolidWorks Enterprise PDM, SolidWorks Simulatie, ENOVIA, Tacton, CAMWorks, Cimatron en Mastercam. Cadmes is maximaal door SolidWorks gecertificeerd en behoort tot de top 6 resellers wereldwijd.