Verbeterde software en uitbreiding testaanbod optimaliseren gebruikersgemak

Zeist, 25 februari 2008 – Orga Toolkit, een uitgever van online tests en vragenlijsten voor assessment, ontwikkeling en loopbaanadvies, introduceert de vernieuwde Toolkit 2.0. De nieuwe, in-huis ontwikkelde techniek biedt een efficiënte en nog stabielere omgeving voor de kwalitatieve instrumenten voor Assessment en Development. Daarnaast beschikt deze versie over een aantal nieuwe functionaliteiten en zijn er inhoudelijke uitbreidingen gedaan.

Zowel op technisch vlak als op het gebied van gebruiksvriendelijkheid bevat de vernieuwde Toolkit een aantal verbeteringen. De technische betrouwbaarheid is verhoogd door een lagere afhankelijkheid van browserinstellingen, waardoor de tests op verschillende platforms zijn af te nemen. Bovendien biedt de nieuwe software vele mogelijkheden voor maatwerk in vragenlijsten, rapporten, vormgeving en afstemming met bedrijfssystemen. Ook de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd. Zo zijn door de nieuwe vormgeving de testprogramma’s gemakkelijker te bedienen.

Op inhoudelijk gebied is de belangrijkste verandering de uitbreiding van het aantal online capaciteitentests. Zo is er bijvoorbeeld aanbod van valide tests met normgroepen van VMBO tot WO-niveau en is het aanbod nu tweetalig. Ook kan er met het uitgebreide pakket beter maatwerk geleverd worden en kunnen de tests individueler afgestemd worden dan voorheen.

“Bij het bieden van volledige testomgevingen voor organisaties is het belangrijk dat het gebruiksgemak en de volledigheid van de tests gewaarborgd is”, aldus Diddo van Zand, algemeen directeur van Orga Toolkit. “Wij zijn dan ook trots om nu de vernieuwde en verbeterde Toolkit aan te kunnen bieden. We zijn ervan overtuigd dat deze invoering bedrijven helpt om een betrouwbaar en valide beeld te krijgen van kandidaten. Daarnaast blijven wij onze Toolkit verder ontwikkelen om te voldoen aan toekomstige behoeften.”

Op korte termijn organiseert Orga inhoudelijke workshops waar gebruikers kennis kunnen maken met de verschillende onderdelen en toepassingsmogelijkheden van de Orga Toolkit. Er wordt een aantal tests gedemonstreerd en er zal ingegaan worden op de gemeten concepten, normgroepen en de manier waarop programma’s samengesteld kunnen worden voor selectie en advies.

-----------------------

Over Orga
Orga, een middelgroot HR-adviesbureau voor de ontwikkeling van competenties en prestaties van mensen en organisaties, biedt via internet tests aan op het gebied van werving en selectie, assessment, loopbaanadvies en reïntegratie, coaching, training en management development. Met de online toolkit kunnen P&O-professionals op basis van kwalitatieve vragenlijsten een betrouwbaar, genormeerd en valide beeld krijgen van kandidaten tegen lage investeringskosten. Inmiddels heeft Orga meer dan 1000 professionele klanten, zoals uitzendbureaus, loopbaanadviseurs, coaches, selectiepsychologen, detacheringbureaus en recruiters. Dagelijks worden meer dan tweehonderd kandidaten getest. Voor meer informatie over Orga kijkt u op www.orga-advies.nl. Voor de instrumenten kijkt u op www.orga-toolkit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-58 227 30 / 06-470 499 61
E-mail: [email protected]