Ortho Linea start naast de basis- een nieuwe vervolgopleiding vanaf september 2007. Als enige onafhankelijke orthomoleculaire opleiding in Nederland (en niet verbonden aan een fabrikant of distributeur) start Ortho Linea een nieuwe vervolgopleiding orthomoleculaire geneeskunde vanaf september 2007.
 

Vanuit de reguliere als ook de complementaire geneeskunde wordt in toenemende mate onderzoek gedaan naar de rol van voedingsstoffen bij gezondheid en ziekte. Kijk maar naar de invloed van omega-3 vetzuren bij hart- en vaatziekten en gedragsproblemen. Maar ook glucosamine in de reumatologie bij problemen als artritis, foliumzuur ter preventie van open ruggetjes en bij een verhoogde homocysteïnespiegel. Door de groeiende belangstelling vanuit wetenschap en praktijk heeft de orthomoleculaire geneeskunde dan ook de toekomst!
 
Ortho Linea verzorgt een <B>basisopleiding</B> tot orthomoleculair arts of therapeut. De inhoud van de lesstof, contacturen en exameneisen voldoen aan de eisen van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire geneeskunde).

Daarnaast is er nu ook een <B>vervolgopleiding.</B> Hierin komen onderwerpen aan de orde die tot verdere kennis en verdieping leiden. Het vervolg staat open voor personen die een basisopleiding hebben gevolgd bij Ortho Linea, de Stichting Orthomoleculaire Educatie (SOE), Ortho Institute (mondelinge opleiding), VIOW en Van Nature.
 
De opleidingen starten in september en lopen tot medio mei 2008. De cursuslocatie is Woudschoten in Zeist. Meer informatie over docententeam en inhoud kunt u vinden op www.ortholinea.nl
 
bron:Ortho Linea