(Persbericht) Fleringen, 10 maart 2011 - Voor het verkopen van het HCG afslankmiddel heeft de rechtbank in Assen dinsdag werkstraffen tot 40 uur opgelegd aan een afslankinstituut in Drenthe. Begin dit jaar maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) al bekend boetes te gaan uitdelen aan bedrijven, artsen, apothekers en schoonheidsklinieken die afslankmiddelen verkopen, gemaakt met het zwangerschapshormoon HCG.

Het gebruik van het HCG hormoon als afslankmiddel wordt als onethisch beschouwd omdat het hormoon door zwangere vrouwen wordt afgestaan voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Ook wordt de werkzaamheid en de veiligheid van het HCG afslankproduct ter discussie gesteld.

Natuurgeneeskundig bedrijf OrthoPharma BV heeft om deze redenen al in 2004 het afslankconcept Momentum® ontwikkeld, een natuurgeneeskundige variant van het HCG afslankmiddel. Momentum® heeft dezelfde afslankende werking als het HCG, maar is 100% hormoon vrij.

Het Momentum® afslankconcept bestaat uit een dagelijkse inname van de Momentum® vloeistof in combinatie met een dieet en deskundige begeleiding van een gecertificeerd afslankconsulent.

Voor meer informatie: www.orthopharma.nl