Targus introduceert een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele laptop tas. De nieuwe Eco Spruce-slipcases van Targus zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en zijn 100% PVC- en nikkelvrij.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar duurzame producten presenteert Targus nu een nieuwe loot aan de stam van de "groene" serie Targus-tassen. De twee nieuwe slipcases met de naam Eco Spruce - TBS044EU en TBS045EU - zijn uitsluitend vervaardigd van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke componenten. Duurzame productiemethoden waarborgen dat het verbruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot worden beperkt.

De nieuwe slipcase is verkrijgbaar in twee maten, respectievelijk voor kleine netbooks/ mini pc´s en grote laptops tot maximaal 16à¢â‚¬. De slipcase heeft extra draagcomfort door de gevoerde handgreep en biedt niet alleen plaats aan de laptop, maar door het ruime voorvak ook aan kleine benodigdheden en toebehoren. De grote versie heeft bovendien een afneembare schouderriem.

Ondanks de ongebruikelijke materialen heeft de slipcase een professionele look en is deze geschikt voor elke gelegenheid. De groene voering en de eenvoudige groene contrasten signaleren discreet milieubewustheid op de verder geheel zwarte en zeer eenvoudige tas.

Recycling spaart het milieu
De Eco Spruce-tassen zijn gemaakt van CyclePET-nylon, een nylonmateriaal dat wordt vervaardigd uit gerecycled plastic, zoals bijv. PET-flessen en ander verpakkingsmateriaal. Dit is afval dat niet door de natuur kan worden afgebroken en dat bij verbranding leidt tot zware CO2-uitstoot.

De productie van Eco Spruce-tassen spaart daarom het milieu in vergelijking met de productie van gewone tassen. Er wordt minder water bij gebruikt en het energieverbruik wordt gehalveerd. De luchtverontreiniging wordt met niet minder dan 60 procent teruggebracht.

Productbeschrijving
Voor milieubewuste laptopgebruikers introduceert Targus nu twee nieuwe laptop tassen van gerecyclede plastic flessen. De tassen zijn 100% PVC- en nikkelvrij. Ze zijn verkrijgbaar in maten tot 10,2à¢â‚¬ en 16à¢â‚¬ en bieden plaats aan een laptop inclusief toebehoren.

De nieuwe Targus Eco Spruce Slipcases kosten respectievelijk €19,99 TBS044EU en €24,99 TBS045EU incl. btw.