Nederlandse studenten hebben er een nieuwe groep concurrenten bij als het gaat om het vinden van een bijbaan: 40-plussers. Dat blijkt uit het Nationale Bijbanenonderzoek 2009 van Zoekbijbaan.nl, een online vacaturebank voor parttime werk.

40-Plussers bieden zich online steeds vaker aan om werk te doen dat normaal door studenten wordt gedaan. Het grootste deel doet dit omdat het ze het geld hard nodig hebben. "Vooral horecawerk is gewild onder deze groep. Dat is normaal toch typisch studentenwerk", aldus Pieter van Diggele van Zoekbijbaan.nl.

Concurrentie
De uitslagen van het onderzoek staan niet op zichzelf. Van Diggele: "Al sinds het begin van de crisis zien we op Zoekbijbaan.nl een stijging van het aantal oudere, meer ervaren werkzoekenden. Dit jaar is het aantal 40-plussers dat zich heeft aangemeld zelfs 163 procent gestegen ten opzichte van 2007. Studenten hebben dus extra concurrentie bij het vinden van een bijbaan."

Crisis
Dat 'ouderen' zich beschikbaar stellen voor typisch studentenwerk is te verklaren door het afgenomen aanbod van werk. Driekwart van de ondervraagde 40-plussers heeft meer moeite met het vinden van werk dan voor de crisis. Eà©n op de tien wil zelfs zo graag werken, dat het ze niet uitmaakt wat ze verdienen.

Nationaal Bijbanenonderzoek
Meer resultaten van het onderzoek zijn te vinden op: http://www.zoekbijbaan.nl/bijbanenonderzoek.

---Einde persbericht---

Noot voor de redactie:
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Pieter van Diggele:
T: 010-2184103
M: 06-38584319
E: [email protected]

Voor meer informatie en statistieken kunt u terecht op www.zoekbijbaan.nl/bijbanenonderzoek.

Website: http://www.zoekbijbaan.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular