Van de circa 5,7 miljoen 50 plussers in Nederland is slechts 1 miljoen lid van à©à©n van de Ouderenbonden. Ze laten daarmee veel voordeel liggen. Leden kunnen alleen al door de collectieve korting op de zorgverzekering ruim € 100,- per jaar besparen.

De nieuwe website à¢â‚¬Å“Voordeel voor Ouderenà¢â‚¬ geeft een compleet overzicht van de Ouderenbonden. De meeste hebben lokale afdelingen die de belangen van 50-plussers in hun regio behartigen. Ze houden zich bezig met gemeentelijk ouderenbeleid, huisvesting, voorzieningen, sport en cultuur, het open houden van winkels en loketten, veiligheid en vervoer. Daarnaast bieden de bonden vaak korting op verzekeringen en andere diensten en producten. Ze organiseren allerhande activiteiten en hebben een ledenmagazine met interessante informatie.

De ANBO en Unie KBO zijn de grootste en bekendste Ouderenbonden. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich als goed doel actief in voor kwetsbare ouderen in Nederland. Er worden veel initiatieven ontplooid zoals: BoodschappenPlusBus, Ouderentelefoon, Thuisadministratie en ComputerPlusBus.
Wie meer wil weten over de bonden en de voordelen die zij bieden vindt op www.VoordeelVoorOuderen.nl alle informatie.