P E R S B E R I C H T
Hengelo, 19 augustus 2009

Ouderwetse sponsorloop in modern jasje

Op zondag 30 augustus wordt in Nederland voor de 11e keer de Ride for the Roses gereden. Deze wielertour over verschillende afstanden is ooit opgezet door Lance Armstrong, met als doel het vergaren van fondsen en het vragen van aandacht voor de mondiale strijd tegen kanker. De opbrengst van de Ride for the Roses is ten bate van KWF Kankerbestrijding en bedroeg vorig jaar ruim een miljoen euro.
Voor de tweede keer op rij rijdt ook de 34-jarige Hengeloër Mark Jansen mee. In 1997 werd hij genezen verklaard van teelbalkanker en daarmee is de parallel met Lance Armstrong snel gelegd: in hetzelfde jaar dezelfde vorm van kanker overwinnen. Mark is dan ook in grote mate door hem geïnspireerd geraakt en toen hij vorig jaar voor de eerste keer meedeed aan de Ride, wist hij direct wat hij de volgende editie ging doen: weer meefietsen en een actie op touw zetten om geld in te zamelen.

Met deze achtergrond heeft deze ICT-er met een passie voor fietsen al zijn vaardigheden in de strijd gegooid en een kleine, persoonlijke website gebouwd. De titel en het motte van de site is: 100 kilometer 100 sponsors. Mark fietst tijdens de ride de langste route (100 kilometer) en hoopt minimaal honderd sponsors te werven, die hem via een zelf gekozen bedrag per kilometer willen sponsoren. à¢â‚¬à…“We leven in moderne tijden, zegt Mark, à¢â‚¬à…“en bijna iedereen weet wat internet is en wat je er allemaal mee kunt doen. Ik doe nu een poging om een ouderwetse sponsorloop in een modern jasje te gieten. Mensen die op mijn site komen krijgen de mogelijkheid zich persoonlijk aan te melden als sponsor. Men kan een foto of een andere afbeelding plaatsen, een klein berichtje neerzetten en een bedrag per kilometer kiezen..

Op de website wordt de huidige stand van zaken weergegeven. Over de hoogte van het bedrag dat zijn actie zal genereren is Mark realistisch nuchter: à¢â‚¬à…“Ten opzichte van de totaalopbrengst is het misschien maar een zandkorrel, maar heel veel zandkorrels bij elkaar maakt ook een leuke zandbak! Alles is meegenomen: hoe meer geld en aandacht, des te beter. En het gaat steeds beter, want er zijn steeds meer overwinnaars en minder slachtoffers. Samen staan we sterk in de strijd tegen kanker!.

Het adres van de website is: http://amberlink.nl/100sponsors. Naast het feit dat men zich als sponsor kan melden, houdt Mark u ook op de hoogte via Twitter. Tevens heeft hij een klein filmpje van zichzelf gemaakt, dat ook op de site te bewonderen is. Tenslotte kunt ook u nog via de site contact leggen met de initiatiefnemer.

(oprolbaar:)
In de aanloop naar de Ride for the Roses is Mark flink aan het trainen. In een straal van honderd kilometer rondom zijn woonplaats Hengelo is hij bijna dagelijks in de vroege avonduren op de fiets te vinden. Volgens hem komt kracht voort uit een ijzeren wil om iets te bereiken. à¢â‚¬à…“Al gaat het regenen tijdens de Ride for the Roses, lacht Mark hardop, à¢â‚¬à…“dan nog fiets ik ´m uit!

SAMENVATTING
34-jarige kankeroverwinnar uit Hengelo doet poging om het begrip sponsorloop via internet een nieuw, modern leven in te blazen. Net als zijn voorbeeld Lance Armstrong probeert hij al fietsend geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de kankerbestrijding.

NOOT VOOR DE REDACTIE
De titel kan (of mag) ook verwijzen naar het motto van de actie: 100 kilometer 100 sponsors.
Het medium waarin dit artikel zal verschijnen en de doelgroep waarvoor het bedoeld is kunnen in de ruimste zin des woords worden opgevat

Contact:
Mark Jansen
Bachstraat 63-1
7557 VM HENGELO (Ov.)
Tel. 06-41826021
Email 1: [email protected]
Email 2: [email protected]
Website: http://amberlink.nl/100sponsors

Website: http://amberlink.nl/100sponsors