Zondag 11 april is in Dalfsen de eerste OUT! Hiawatha-race. 120 teams van 2 personen uit het hele land hebben zich ingeschreven voor deze uitdagende outdoor wedstrijd. De deelnemers gaan de strijd aan tijdens een 4-of 6-uurs race op de onderdelen kanoën, lopen, mountainbiken, kickbiken en een aantal ´special tasks‘˜, zoals een Landroverproef.

Het parcours is, in tegenstelling tot veel andere sporten, niet vastgelegd. De deelnemers krijgen een kaart en een lijst met coà¶rdinaten van controlepunten, waarna zij zelf de snelste route langs al deze punten moeten bepalen. Het avontuurlijke van race zit hem in de onbekendheid van het parcours, onderdelen, afstanden en de omgeving. De uitdaging is om zo snel mogelijk alle controlepunten te vinden, door goed kaart te lezen, meerdere sporten goed te beheersen en je niet te laten afschrikken door onverwachte gebeurtenissen

Startpunt van de OUT! Hiawatha-race is Hiawatha Actief, Brinkweg 2B (ijsbaan) in Dalfsen. De start van de 6-uurs race is om 09.30 uur en de 4-uurs race start om 11.30 uur. De deelnemers finishen om 15.30 uur.

Ook voor toeschouwers is de OUT! Hiawatha-race een leuke dag uit. Bezoekers kunnen de race goed volgen vanaf Hiawatha Actief en hier zelf ook deelnemen aan leuke gratis activiteiten. Voor de kinderen is er een mini-OUT! Race en voor volwassenen en kinderen is er Handboogschieten. De deelnemers kunnen ook vanaf het water gevolgd worden. Iedereen kan gratis meevaren met Party- en BarbecueBoot ´De Vechtvaarder‘˜. De boot vertrekt om 10.30, 12.00 en 13.30 uur vanaf de kade bij de brug met de blauwe bogen. Bij Hiawatha Actief is het terras geopend voor een drankje of ijsje.

Meer informatie: www.hiawatha-actief.nl of www.outoutdoor.nl
Contact: Diana Pekkeriet
[email protected]
0529-436066