Vandaag is in het nieuws te lezen dat minister Eurlings laat een onderzoek doen naar gemeentelijke parkeertarieven. Het kennisplatform Verkeer en Vervoer moet dit jaar nog een onderbouwing leveren voor de prijs van het parkeren. Eurlings schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ook wordt onderzocht hoe gemeenten beter de prijzen kunnen sturen van particuliere parkeergarages.

Detailhandel Nederland
Eerder deze week bracht Detailhandel Nederland een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat de auto stallen in een parkeergarage steeds duurder wordt, door het slinks verhogen van de prijzen.
Tarieven lijken hetzelfde, maar voor dat bedrag kan korter worden geparkeerd. Daarom gaan zij er nu voor strijden om parkeergeld per minuut te kunnen betalen.

SMSParking
Nu biedt SMSParking een dienst aan waarbij het wà©l mogelijk is om parkeergeld per minuut te betalen! SMSParking houdt in dat wanneer u op straat uw auto parkeert, u uw parkeergeld kunt betalen door een sms bericht te versturen. U registreert zich gemakkelijk bij SMSParking via de website www.smsparking.nl. Hiervoor betaald u alleen eenmalig inschrijfgeld er zijn dus geen abonnementskosten. SMSParking biedt u vele voordelen: u hoeft zich niet meer te haasten wanneer u te weinig geld in de parkeermeter hebt gedaan. Ook betaald u parkeergeld per minuut en u kunt uw parkeergeld achteraf betalen. U kunt 5 telefoonnummers tegelijk activeren voor de prijs van 1 en dit alles is terug te vinden op uw eigen persoonlijk pagina. Op dit moment is SMSParking alleen in Amsterdam beschikbaar, maar in de toekomst volgen er nog meer steden.