Persbericht

Persbericht

Overheidsorgaan Agentschap NL kiest Virsto Storage Hypervisor oplossing voor versnelling Virtualisatie

Voor directe publicatie

Lelystad, 7 december 2012 — Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid, heeft Virsto Storage Hypervisor gekozen om de eindgebruikers performance ervaringen aanzienlijk te verbeteren. Daarmee is zij de eerste Overheidsinstelling in Nederland, die van deze innovatieve software oplossing gebruik maakt in haar strijd tegen onvoorspelbare performance ervaringen in de zogenaamde “Virtual Server Infrastructure”.

De Virsto oplossing  wordt in Nederland gedistribueerd door VCEE (http://vcee.eu)

Virsto Storage Hypervisor zorgt voor 28x versnelling

Na een test- en implementatietraject van 6 maanden heeft Agentschap NL de Virsto software in productie genomen.

Dankzij Virsto, die 80% van de performance winst voor haar rekening neemt, is leverancier VCEE samen met Dienst ICT Uitvoering (DICTU, onderdeel van EZ) erin geslaagd om een ondermaats presterende bedrijfskritische applicatie gemiddeld 15x te versnellen. Sommige bijzonder trage transacties konden tot 28x sneller worden gemaakt.

De onderliggende oplossing is volledig op software gebaseerd. Een belangrijk onderdeel van de architectuur scheidt de schrijfoperaties van de leesoperaties in de SAN. Door deze unieke aanpak kan in principe elke block-based SAN 10x sneller worden gemaakt.

"Een groot deel van onze medewerkers is dankzij Virsto 2 keer productiever geworden dan in de afgelopen twee jaar. Behalve de grote kostenbesparing, is de grootste winst dat er na veel frustratie weer een lach op de gezichten van onze medewerkers is te zien." aldus Berthold Eshuis, Manager EVOA en Besluiten 

“Afgezien van de performance winst, zorgt Virsto ervoor dat alle storage uit de bestaande SAN zonder performance penalty kan worden ingezet. Daardoor verdient deze investering zichzelf snel terug.” besluit Reinier Muller, directeur van VCEE, die Virsto Storage Hypervisor software in Nederland distribueert.

###

Noot voor de redactie. Niet bedoeld voor publicatie.

Over Agentschap NL

Agentschap NL is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Het agentschap is de uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Op die drie gebieden brengt Agentschap NL namens de overheid gerichte verandering tot stand in de maatschappij. De belangrijkste doelgroepen zijn ondernemers, onderzoekers en decentrale overheden.

Over VCEE

VCEE is een Europese Distributeur en Reseller, dat Virtualisatie Technologie en Cloudcomputing omarmt, en continu op zoek is naar manieren om de performance-ervaring van eindgebruikers te verbeteren. Ervaringen opgebouwd sinds beginjaren 80, toen het mainframe tijdperk de performance, kwaliteit en hoge mate van veiligheid dicteerde, is voor VCEE de drijfveer om die gebruikerservaringen te doen herleven op veel kosteneffectievere serverplatformen. VCEE beoogt de Virsto Centre of Expertise te zijn voor zowel Europees Reseller kanaal als voor eindklanten. Naast ondersteuning levert zij ook de nodige trainingen en on-site workshops.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met VCEE:

Contactpersoon: Reinier Muller (Directeur)

Telefoon: +31 (0)320 767300

E-mail: [email protected]

Web: www.vcee.eu

Foto’s en beeldmateriaal:

http://virstosolutions.eu/media-center/media-pictures-and-photos/

Nuttige Links

Datasheets (waaronder de case study van Agentschap NL (facilitaire dienst diverse Ministeries)
Whitepaper (bevattende #1 reden van performance problemen in Server Virtualisatie)
Trial verzoek (15 dagen trial licentie)
Introductie Workshop
Virsto Software
Storage Hypervisor

Virsto Blog
Virsto on Slideshare
Virsto on YouTube
Virsto on Twitter

 

Over Virsto Software

Virsto software biedt een unieke ‘˜storage optimalisatie’-oplossing op VM-niveau, welke naadloos integreert met VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. Verder biedt Virsto vereenvoudigd beheer van VM-centric storage, tot tienmaal performance verbetering, en tot 90 procent reductie in benodigde diskcapaciteit. Virsto levert ‘˜software-defined-storage’ technologie, welke een hoge mate van storage-provisioning, -management en -gebruik voor de ‘˜software-defined datacenter’ (SDD) mogelijk maakt. Virsto is in 2007 opgericht en wordt ondersteund door investeringsmaatschappijen uit Silicon Valley. Voor meer informatie, zie: www.virsto.com.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform