PANDUIT™, topontwikkelaar en leverancier van innoverende netwerk- en elektrische oplossingen ontving accreditatie van Underwriters Laboratories Inc. (UL) voor zijn capaciteit om Differential Mode Delay (DMD) te meten en de Effective Modal Bandwidth (EMBc) van laser geoptimaliseerde multimode glasvezel te berekenen.

DMD is het verschil in aankomsttijden van de verschillende optische modi die door de glasvezel lopen, en is de voornaamste parameter waarmee de prestaties van multimode glasvezelsystemen gemeten wordt. Glasvezels met een lage DMD zorgen voor optimale laserbandbreedte voor langere afstanden en hogere bitrates van de netwerkbackbones en opslagzones van vandaag. Door de DMD test te doorstaan worden de prestaties van glasvezel verzekerd voor toepassingen als 10 Gigabit Ethernet en Fibre Channel die het gebruik van goedkope 850 nm lasertransmitters met laser geoptimaliseerde multimode glasvezels specificeren.

 

De laboratoria van PANDUIT voerden belangrijk onderzoek naar DMD-testen om een vooraanstaand meetsysteem te ontwikkelen dat de DMD-prestaties en EMBc van multimode glasvezel karakteriseert voorbij het niveau bereikt door commercieel beschikbare systemen. Dit op maat gemaakte in-house testsysteem wordt gebruikt voor zowel productevaluatie als verdere onderzoeksinitiatieven om de kwaliteit en prestatie van PANDUIT glasvezeloplossingen te blijven verzekeren.

 

Tijdens het controleonderzoek van de nieuwe DMD-testinrichting, certificeerde UL dat PANDUIT Labs de prestaties en specificaties van TIA-455-220-A en IEC 60793-1-49 tegemoetkomt voor het meten van DMD van multimode glasvezel. Deze onafhankelijke certificatie van een derde partij breidt het leiderschap van PANDUIT nog verder uit voor de levering van glasvezeloplossingen met de hoogst mogelijke prestaties en betrouwbaarheid. Onze capaciteiten overschrijden de normen waarmee UL testsystemen beoordeelt. Klanten kunnen dus de PANDUIT glasvezeloplossingen gebruiken met het vertrouwen dat ze ontwikkeld zijn met de best mogelijke systemen en technologieën.

 

De PANDUIT glasvezeloplossingen drijven de glasvezeltechnologie voorbij het glas zelf. Beyond The Glass™ initiatieven omvatten diepgaand onderzoek, analyse en testen om de huidige, reële prestatievereisten van het optische netwerk te bepalen. De resultaten van dit uitvoerige onderzoek en ontwikkelingsprogramma worden gebruikt om nieuwe glasvezeloptische productoplossingen te ontwikkelen die betrouwbare en zekere prestaties bieden.

 

Het onderzoek van PANDUIT op DMD karakterisering vult deze industrieleidende initiatieven aan. DMD-metingen met een grote nauwkeurigheid zorgen voor meer accurate berekeningen van EMBc om de bandbreedte van de glasvezel te karakteriseren. Het nieuwe DMD testsysteem vanPANDUIT Labs heeft bepaald dat er een belangrijke correlatie bestaat tussen EMBc en het gemeten Bit Error Rate (BER) van multimode glasvezels die over meer dan 10 Gigabit Ethernet channels werken. PANDUIT zal de preliminaire resultaten van dit onderzoek bekend maken op het International Wire & Cable Symposium (IWCS) van november 2007.