De Partij voor de Dieren is hoog geëindigd bij de scholierenverkiezingen voor het waterschap, waaraan 10 middelbare scholen uit Flevoland hebben meegedaan. Er zijn in totaal 2640 stemmen uitgebracht, een opkomst van 66%.

De Partij voor de Dieren kreeg 3 van de 18 zetels en deelde de tweede plaats met het CDA dat eveneens 3 zetels behaalde. De partij zou zelfs nog hoger geëindigd zijn wanneer niet bijna alle leerlingen van een school uit Lelystad  gestemd hadden op een lerares die op een onverkiesbare plaats op de lijst WWN staat die 6 zetels behaalde. WWN is een reeds zittende partij in het waterschap dat de scholierenverkiezingen organiseerde. WWN zegt politiek onafhankelijk te zijn maar wordt gesteund door Natuurmonumenten en nagenoeg alle woningbouwcorporaties in Flevoland, een opmerkelijke combinatie.

Lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren, Mr. Janet de Jong, is blij met de behaalde tweede plaats. Niet alleen omdat dat laat zien dat de partij in Flevoland een goede kans maakt op meerdere zetels bij de verkiezingen die nu bezig zijn,maar ook omdat blijkt dat de jeugd van Flevoland veel belang hecht aan natuur en milieu en de manier waarop dieren door het waterschap behandeld worden. à¢â‚¬à…“De praktijk is dat uiteindelijk economische belangen het winnen van dier en natuur. Wij helpen partijen hun goede voornemens ten aanzien van dierwelzijn en natuur werkelijkheid te laten worden. Aldus Janet de Jong.

Tot 25 november kunt u uw stem per post uitbrengen.